УКР РУС

Грудаста фанатка не дочекалась Прийми, Калініч відчув прокляття фараонів, Тотті зібрав овації. Про 28 тур Серії А

7 березня 2016 Читать на русском

Єгипетський та італійський фараони розтоптали "фіалок", туринський "Ювентус" повторює рекордну серію без голів, а "Мілан" обриває безпрограшну. І не без милих оку бонусів!

Про це і не тільки далі в огляді 28 джорнати чемпіонату Італії.

Салах ожив з енергією італійського "Фараона", Тотті повертається з оваціями

Після напрочуд результативного прибуття в "Рому" Стефана Ель-Шаараві, чиє коріння споріднює форварда зі справжнім єгиптянином Мохамедом Салахом, останній також заграв на потужнішій швидкості. Голи з нульового кута, прості робочі взяття воріт і куди ж без асистів. На хвилиночку, обидва "фараони" грають в Римі на правах оренди з "Мілана" і "Челсі", але працюють настільки ефективно, ніби є повноцінними атакерами "вовків". Ось і в ключовому матчі за 3-є місце проти "Фіорентини" смертельний дует "джаллороссі" знищив суперника: Салах забив двічі, ще раз асистував, Ель-Шаараві забив і віддав асист, "Рома" відірвалась від команди Ніколи Калініча на 3 очки, а від "Інтера" і "Мілана" - на 5 і 9 відповідно.

8 - Салах забив 5 голів, до чого додав 3 асисти в останніх 4 іграх за Рому"

7 - Ель-Шаараві доклався до стількох голів за 6 матчів у "Ромі" (5 забив сам, 2 рази асистував)

Неможливо пройти повз повернення на поля Серії А "Імператора". Франческо Тотті востаннє виходив на поле в чемпіонаті ще в січні. За рахунку 4:1 Лучано Спаллетті спробував зіграти на примирення із 39-річним символом "вовків", який раніше вийшов на різкий конфлікт з 57-річним наставником через брак ігрової практики. Тотті грав дуже обережно, жодного разу не втратив м'яча, але більшість його пасів були назад або впоперек поля. Утім тіфозерія "Роми" проводила майже кожну дію Ческо шаленими аплодисментами. А ідеальний удар зі штрафного, ним же і заробленого, наприкінці матчу ледь не загнав "Олімпіко" у повний екстаз, та снаряд лише облизнув каркас воріт. Тут уже аплодував і Спаллетті, що після матчу назвав Тотті найкращим післявоєнним футболістом Італії.

Гол Лазароса власника ну дуууууже довгого прізвища - як ностальгія за голасо Зідана у фіналі ЛЧ-2002

"Наполі" відновив систему до попереднього стану

Щось пішло не так у комп'ютері Саррі, коли "адзуррі" за майже місяць не змогли виграти ані разу, втратили лідерство в чемпіонаті й вилетіли з другого кубкового турніру. Однак алленаторе вдалось знайти кнопку відновлення системи в матчі проти "К'єво". Уже в 9-му матчі Серії А "Наполі" вколотив мінімум 2 голи до перерви, що дає команді абсолютний рекорд сезону в Кальчо.



Ігуаїн забив 26-й гол у 28-му матчі, а ми дізнались, що у сезоні 2015/16 Гонсало гарантує взяття воріт через кожні 44 дотики до м'яча. Чому б "Піпіті" тепер не замахнутись на 90-річний рекорд голів за сезон у Серії А (35, належить "ювентіні" Ференцу Хірцеру)? А поки що 28-річний нападник продовжив гонитву за "Золотою бутсою". Лише Роналду завдяки супер-покеру проти "Сельти" зумів випередити форварда "Наполі". І це аргентинець, який після вильоту з ЛЄ став об'єктом критики вимогливого (можливо, зайва ремарка, адже чи бувають в Італії невимогливі боси клубів?) президента клубу Ауреліо Де Санктіса через "надвагу": "Коли Ігуаїн біжить, таке враження, що він тримає цеглу в кишені". Помогло?

"Мілан" зненавидів "Сассуоло"

"Нероверді" знову зробили це. Берарді знову засмутив "Мілан", хоча цього разу "лише" гольовим пасом. Доменіко раніше 8 разів карав захист "червоно-чорного" суперника безпосередньо і двічі з допомогою партнерів. У момент, коли мрії "россонері" про ЛЧ почали розвертати крила, їх безжально обрубали підопічні Ді Франческо. "Мілан" перервав серію з 12 матчів без поразок у всіх турнірах.

Зараз Міхайловіча спіткав важкий момент, коли "все навалилось", особливо в атаці. Ньянг уже офіційно вибув до кінця сезону, Луїс Адріано знову травмувався, Бакка втратив добірний гольовий момент, а Балотеллі... Супер-Маріо повівся у матчі проти "Сассуоло" як привид. Нуль дотиків у чужому штрафному, хоча немало тупцював на підступах до нього... Замість того, аби скоротити розрив до 3-го місця на до очок, "Мілан" підтягнув "Сассуоло" до себе на 3-очкову дистанцію.

"Ювентус" повторює рекорд "Мілана"

9 - стільки матчів поспіль "Стара Синьйора" не пропускає голів у Серії А. Рекордно. Це повторення досягнення Себи Россі у "Мілані" з сезону 1992/93. Буффон уже в наступному домашньому матчі проти "Сассуоло" може підійти впритул до його побиття, а як мінімум обійти Діно Дзоффа, серія якого становить 903 хвилини. А до матчу було так: "Якщо ми обіграємо "Ювентус", я пройду пішки від Бергамо до моєї рідної Горіції", - наставник "Аталанти" Едо Рейя у свої 70 знає, коли можна грозитись таким безрозсудним парі довжиною у 340 км. Перелякані словами свого керманича, бергамаскі і не перемогли, і навіть близько до цього не були. Тож не довелось їм в екстреному порядку шукати нового алленаторе.

Прийма знову не дебютував у Серії А, але чи міг?

Український захисник терпеливо заходить на лаву запасних у черговому турі Серії А з надією у серці. Знову і знову і знову. Прийти підтримати його (ну, як його, хехе, насправді усю команду "синьо-жовтих") завітала пристрасна і пишногруда фанатка, але і це не допомогло. Василь Прийма, звісно, не Тотті, тому мовчки, з покорою і надією на дебют в еліті Кальчо приймає свою роль у складі борця за виживання "Фрозіноне".

Але ж зрозуміймо ситуацію: у Роберто Стеллоне банально нема часу на експерименти і шанси для Василя. Перемога над "Удінезе" скоротила відстань від зони порятунку до якогось жалюгідного очка. Та й чи може Прийма розраховувати на ігровий час, коли його партнери так б'ються за результат, що навіть косять один одного у жертовних підкатах? Ех. Хороша у "Фрозіноне" фанатка, негоже з такою вилітати! З такою і на лаві легше сидиться.

"Інтер" вміє феєрити - вау!

Неймовірні 14 днів від Манчіні. А, беручи до уваги його попередні "шедеври" по 1:0, можемо не зупинятись на одному епітеті: фантастичні, бомбезні, казкові 14 днів! Ну, добре, за 0:2 на полі "Ювентуса" можемо епітет-другий прибрати. Але. У Кубку Італії програли по пенальті, проте перед серією післяматчевих був нереальний камбек над "Ювентусом" 3:0. У чемпіонаті двічі поспіль відвантажили суперникам 3:1, що стало першим за 4 роки подібним тріумфом результативності для "Інтера". Тут ще й "Мілан" програв і відстав. Є привід відсвяткувати і в Мауро Ікарді: 4 голи за 6 останніх матчів, тоді як до того було 4 тури мовчанки.

Цитата туру

Мауріціо Дзампаріні, президент "Палермо", це Кварцяний Кальчо. За останні 7 турів "розанеро" набрали із 21 очка аж 3. Тож гнів боса був праведним і традиційно мегакрасномовним: "У "Палермо" менталітет невдах. Зараз клуб грає у поганий футбол, а гравці думають лише про гроші. Наш зарплатний бюджет - 35 мільйонів євро. У "Фрозіноне" - 5, але вони на відстані очка від нас. Вони з "Карпі" влаштовують війну на полі, а ми - ні. Якщо нічого не зміниться, програємо "Наполі" 5:0".

Одним рядком

Андреа Барцальї приніс "Ювентусу" 3 очки в Бергамо своїм першим ударом у площину чужих воріт за сезон.

13 - "Аталанта" залишається без перемог у 2016 році, програвши 7 матчів і зігравши внічию 6 разів з моменту останньої перемоги.

14 - "Наполі" залишається єдиним клубом італійського сезону без поразок вдома (11 перемог, 3 нічиї).

58 - 58 голів у 28 турах це найкращий показник результативність і"Наполі" за останні 58 років в аналогічний ігровий період (59 було в сезоні 1957/58).

7 - сьомий матч поспіль "Рома" перемагає в Серії А, причому в кожному забиває мінімум 2 голи, а в середньому понад 3 (різниця 22:5).

3 - "Мілан" програв усі 3 свої дуелі на "Мапеї Стедіум" в гостях у "Сассуоло": 4:3 у 2014-му, 3:2 у 2015-му і зараз 2:0.

100 - 23-річний захисник Маттія Де Шільйо вдягнув капітанську пов'язку в 100-му матчі за "Мілан" і 80-му в Серії А.

13 років "Лаціо" не зводив 5 гостьових матчів поспіль до мирової, що зараз вдалось їм оформити на арені "Торіно".

11 голів - у топ-5 лігах Європи в сезоні 2015/16 немає команди, яка б більше за "Лаціо" забила з-за меж штрафного.

Тарас Котів, Футбол 24