УКР РУС

Грозний: Всередині був такий стан, ніби я виграв Лігу чемпіонів

8 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер казахського Іртиша В'ячеслав Грозний розповів, чому після матчу з карагандинським Шахтарем він танцював лезгінку і як його команді вдалося вийти в Лігу Європи.

"Емоції словами передати важко. Всередині був такий стан, ніби я виграв Лігу чемпіонів, як ніби мінімум чемпіоном Казахстану став. Весь колектив був в захваті від цього успіху.

Лезгінку випадково танцював? Ні. З гравцями у нас довірливі стосунки. Якось до мене підійшов наш воротар Давід Лорія і сказав: "Вікторич, давайте, якщо ми потрапимо в єврокубки, ви станцюєте лезгінку". Я погодився, але з умовою, що і Давід буде танцювати. Він теж погодився, але, на жаль, отримав травму, після чого лікувався в Італії.

Та після матчу гравці все одно сказали, щоб я станцював. Я дав слово команді і, звичайно ж, його дотримав. У роздягальні була вся команда, директор клубу і я від душі подався в танок. Я звик тримати слово. Не вмів танцювати лезгінку. Просто, коли працював на Кавказі, в Тереку, там завжди танцювали її. Там у людей такий стан душі. Там і на трибунах така підтримка чудова, і танцювали після перемог практично всі. Причому це не штучно, а від душі. Але якщо потрібно, я і український танець станцюю.

В цілому для українських тренерів успіх з Іртишем – це позитивно, адже роботодавці стежать за успіхами. Український тренерський цех сильний, і всюди, де б я не працював, за мною стоїть українська школа і український футбол.

У команди вже відпустка? У команди так. Я поки зайнятий питаннями, пов'язаними з подальшою роботою в клубі.

Чи змінився чемпіонат Казахстану після того часу, як я працював у Тоболі? Рівень зростає, безумовно, завдяки якісним легіонерам. Ліміт на легіонерів вже інший. Зараз на полі може грати шість легіонерів. Іноземні тренери вносять свою лепту в розвиток команд і футболу. Нові тренери дають можливість футболістам грати в сучасний футбол", – сказав Грозний в інтерв'ю Matchday.

Грозний виконав кумедний до сліз танець в роздягальні Іртиша та наразився на тролінг від Уткіна

Відзначимо, що Іртиш Грозного посів 4-те місце в чемпіонаті Казахстану. Український тренер очолив команду з Павлодара в серпні цього року.