УКР РУС

Громов: Сказав Реброву, що пішки прийду у Київ, якщо доведеться

1 червня 2016 Читать на русском

Новачок "Динамо" Артем Громов поділився враженнями від свого переходу в київський клуб.

- Які можуть бути емоції, коли переходиш до топ-клубу? Звичайно ж, тільки найпозитивніші. Я щасливий, мої рідні теж раді за мене. Хочу домагатися максимальних результатів у складі нового клубу, радувати своєю грою вболівальників, виправдати надії, які на мене покладає головний тренер.

- Як давно ви дізналися про інтерес з боку "Динамо"? Чи були у вас інші варіанти продовження кар'єри?

- Перед грою "Динамо" - "Ворскла", у якій кияни оформили чемпіонство, до мене підійшли Сергій Ребров і Рауль Ріанчо і запитали, як я дивлюся на те, щоб перейти в "Динамо". Я їм відповів, що пішки прийду до Києва, якщо доведеться. Далі вже питанням про перехід займався мій агент.

Що стосується інших варіантів... Хіба можна думати про якісь інші пропозиції, якщо тебе запрошують у київське "Динамо"?! Так, у мене були й інші пропозиції, зокрема з Росії. Ще взимку запрошували до московського "Динамо". Зараз жартую: добре, що відмовив, адже вони вилетіли з вищої ліги. Хоча все одно не перейшов би туди.

- Які футбольні якості вважаєте своєю сильною стороною? Яку позицію вважаєте своєю основною?

- Найкраще і найкомфортніше мені грається на лівому фланзі півзахисту або атаки. Але за необхідності можу зіграти і на правому фланзі. Що стосується сильних якостей, не хотів би себе розхвалювати. Одне можу сказати – мені потрібно добре працювати, оскільки за останні півроку трохи випав через травми, хвороби. Потрібно додавати в усіх компонентах.

- Що за пошкодження вас переслідували навесні, чому "випадали" зі складу?

- Спочатку надірвав задню поверхню стегна, потім захворів, після чого ще раз захворів... Зіграв за весну всього чотири матчі в стартовому складі, а у ще одній грі, з "Динамо", вийшов на заміну. Загалом, трохи не склалася в мене весняна частина сезону. Сподіваюся все виправити і надолужити вже найближчим часом.

- У "Ворсклі" ви грали під сьомим номером і в номері телефону у вас багато сімок. Тож із вибором ігрового номера в "Динамо" сумнівів не було, тим більше, що "сімка" якраз звільнилася?

- "Сімка" не тільки звільнилася, її вже встигли зайняти (сміється). Наскільки я знаю, Олександр Гладкий обрав собі сьомий номер. Тож я вже не встиг.

- Спробуєте домовитися з Олександром чи оберете інший номер?

- Не знаю, подивимося. В принципі, не проблема, якщо доведеться взяти інший. Номер поки не обирав, оскільки не було можливості – в моїй родині сталося горе, померла близька людина, і я відразу ж після підписання контракту поїхав назад, до Полтави.

Нагадаємо, що Громов підписав з "Динамо" 3-річний контракт.