УКР РУС

Грізний аутсайдер в анонсі 28 туру Бундесліги. ФОТО

31 березня 2012 Читать на русском

"Байєр" може попрощатись із Лігою чемпіонів, а "Кайзерслаутерн" має останній шанс залишитись у Бундеслізі... про це та інше в анонсі 28 туру чемпіонату Німеччини.

"Ауґсбурґ" - "Кельн"
Після першого кола "Кельн" перебував у турнірній таблиці на сім сходинок вище і мав на шість очок більше, ніж суперник поєдинку. Однак тепер очкова відстань між командами становить лише одне очко. "Ауґсбурґ" грає вдома, команда не програла останні п'ять ігор у чемпіонаті, то чому б не перемогти "цапів"? Наставник господарів Йос Лухукай також мав би показати клас своїм колишнім роботодавцям - він працювам помічником тренера "Кельна" з 2002 по 2005 рік.


"Нюрнберґ" - "Баварія"
"Нюрнберґ" останні три матчі програв, а ще перед тим стільки ж ігор виграв. Тож настала пора дати бій "Баварії", яка останнім часом зносить всіх на шляху. Куди ж господарям відступати перед грізним суперником? "Нюрнберґ" від перехідного місця відділяє лише чотири очка. "Баварія" у цьому чемпіонаті здобула 18 перемог, а за весь минулий - 19. Цікава закономірність для "Баварії" у 21 столітті: команда здобуває або два титули, або жодного. Цього разу мюнхенський гранд має РЕАЛьні шанси потрапити на "Реал" у півфіналі Ліги чемпіонів після перемоги у першому чвертьфіналі над "Марселем" і виграти дві дуелі у дортмундської "Борусії" (Кубок і чемпіонат).


"Кайзерслаутерн" - "Гамбурґ"
"Кайзерслаутерн" має останній шанс залишитися у Бундеслізі. "Червоних бісиків" від перехідного місця, на якому перебуває зараз "Гамбурґ", відділяє сім очок. Отож маємо битву за шість очок. Все ж, чи зможе "Кайзерслаутерн" здобути першу перемогу аж у вісімнадцятій грі? Забув, що таке перемога і "Гамбурґ" (шість матчів без трьох очок). Цікаво, що обидва суперники ще ніколи не мали таких поганих показників після 27 турів, як тепер. Статистика каже: якщо "Кайзерслаутерн" заб'є першим, то принаймні нічия із "Гамбурґом" гарантована (19 перемог, 7 нічиїх у таких випадках).

"Вердер" - "Майнц"
"Майнцу" дуже потрібні очки, адже команду Томаса Тухеля відділяє три очка від небезпечної зони. Перемога у Бремені стабілізувала б становище "Майнца". Натомість бремецям також потрібні очки, щоб потрапити у "європейську зону", адже лише дві перемоги у десяти матчах 2012 року поставили під сумнів участь "Вердера" на європейській арені. А що заважатиме господарям перемогти? Вони в останніх десяти дуелях з "Майнцом" лише раз програли. Клаудіо Пісаро також повинен гідно завершити кар'єру у Бремені після "червоної" дискваліфікації. Кажуть, що Пісаро вже підписав дворічний контракт з "Баварією", офіційно заявивши про те, що він не продовжуватиме співпрацю з бременським клубом. Але ж "Майнц" мав би забити бодай гол престижу, бо всі його матчі другого кола були "мокрі".

"Байєр" - "Фрайбурґ"
З Лігою чемпіонів "Байєр", напевно, вже може попрощатися, зважаючи на відставання від четвертого місця на 11 очок. Зрештою "фармацевти" не гарантували собі також місця у Лізі Європи: "верстатники" мають перевагу над шостим місцем лише в одне очко, а від дев'ятого місця їх відділяє лише три очка. Господарі повинні зібратись і дати бій "Фрайбурґу" після чотирьох поспіль поразок в офіційних матчах. Проте, чи захоче "Фрайбурґ" так легко скласти зброю, якщо він набрав у другому колі на одне очко більше ніж "Байєр" (15 vs14).

"Герта" - "Вольфсбурґ"
"Герта" минулого туру здолала в гостях "Майнц", то чому б не перемогти "вовків" вдома? Очки берлінцям дуже потрібні - лише одне очко від небезпечної зони. Все ж невеличкий парадокс може втутитись в успіх "Герти": команда на виїзді здобула більше очок, ніж вдома (14 vs 12), а чотири із семи останніх ігор берлінці грають на своєму "Олімпіяштадіоні". "Вольфсбурґ" грає в гостях кепсько: лише вісім очок у 13 матчах. "Герта" все ж має шанс на успіх, бо дев'ять останніх дуелей вдома з "вовками" завершились без програшу.


"Гановер" - "Борусія" М
Матч двох скривджених в останніх турах суперників (лише по одній перемозі у п'яти іграх). Минулого сезону "Гановер" став несподіванкою, посівши четверте місце, а тепер на цій позиції перебуває "Борусія". "Кобилам" подобається грати в гостях у цьому чемпіонаті - сім перемог. Однак і "Гановер" не любить програвати вдома супернику, програвши "Борусії лише одну дуель із останніх восьми.


"Хофенхайм" - "Шальке"
"Шальке" після перемоги у минулому турі над "Байєром" вперше з 20 туру опинився серед трійки лідерів. Перемога над господарями поєдинку закріпила б позиції ґельзенкірхенської команди. Зрештою, "Хофенхайм" спробував, що таке перемагати "високих" у минулому турі у Мьонхенґладбаху. Ще одне питання потребує вирішення у цьому матчі: Клас-Ян Хюнтелар має наздогнати Маріо Ґомеса. Форвард "Шальке" у чемпіонаті має на один гол менше за Ґомеса (22 vs 23), а в усіх турнірах нідерландець забив вже сорок голів. За логікою статистики, у матчі мала б бути нічия, оскільки у всіх попередніх сезонах "Хофенхайм" у поєдинках зі "Шальке" здобув принаймні очко (матч першого кола "Шальке" виграв 3:1), та й вдома "Хофенхайм" ще не програв супернику цього поєдинкку.


 

Джерело фото: Die Welt