УКР РУС

Гришко: Мені неважливо, що в Україні думають про те, що я переїхав у Росію

13 листопада 2017 Читать на русском

Український захисник хабаровського СКА Дмитро Гришко розповів, чому переїхав у Росію, що його здивувало в новому місті й чому він не захотів грати за Олімпік в єврокубках.

"Чи дивився, де знаходиться Хабаровськ? Ні, навіть не дивився. Розумів, що це далеко, але не думав, що настільки. У Раменському було все простіше. Тільки потім усвідомив, що це таке. Різниця в часі величезна, це велика проблема.

Не мріяв зіграти в єврокубках за Олімпік? Звичайно, я мріяв про це. Завжди хочеться грати в єврокубках. Я розумів, що є, що втрачати. Ми пройшли такий шлях – від Першої ліги до потрапляння в єврокубки. Було б здорово увійти в історію клубу і зіграти в дебютному матчі на міжнародній арені. Але доля склалася так, думаю, я б залишився в Олімпіку, якби мені надійшла інша пропозиція. У клуб нижче рівнем, наприклад, в ФНЛ, я б не перейшов.

Що здивувало в Хабаровську? Коли тільки вийшов з аеропорту і пішов до автобуса, мене всього обліпили мошки. Відчуття – як на риболовлі. А водій стоїть спокійно, йому байдуже все, звик уже. Каже, це нормально для тутешніх місць влітку. Клімат теж здивував, вологість висока. Плюс на синтетиці тренуємося, влітку там як на сковорідці.

Чи запитують в Росії про ситуації в Україні? Зазвичай все закінчується відразу ж. Багато хто говорить, що наші країни підтримували відносини один з одним завжди, дружили, а зараз воюють і так бути не повинно. Але цю тему ніхто не розвиває, багато про це не говорять.

В Україні не вітається переїзд наших футболістів в Росію? Це моє рішення, мені неважливо, що думають про це інші. Я так вирішив і відповідаю за своє рішення", – сказав Гришко в інтерв'ю Footboom.

"Як зек серед конвоїрів", – росіяни шоковані принизливою організацією матчу Росія – Аргентина в Москві

У цьому сезоні РФПЛ Гришко зіграв у дев'яти матчах. До СКА Гришко виступав за Шахтар і Чорноморець.