УКР РУС

Григорій Суркіс: Я упевнений, Платіні вже скоро продовжить роботу з розвитку і очищення футболу

11 січня 2016 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс переконаний, що Мішель Платіні вже найближчим часом повернеться до роботи, і запевнив у невинуватості француза.

"Заява про припинення боротьби за посаду президента ФІФА - це зважене і осмислене рішення Мішеля Платіні. Я повністю підтримую його в прагненні в найкоротший термін очистити своє ім'я і репутацію в найвищій арбітражній інстанції, що перебуває поза будь-яким впливом футбольною влади. Відтепер він зможе цілком сфокусуватися на вирішенні саме цього завдання.

Те, що Мішелю Платіні [Комітет з етики ФІФА] не дозволив хоча б належним чином пояснити, захистити себе і разом з цим фактично зробили неможливим його участь в призначених на 26 лютого виборах президента ФІФА - це взагалі безпрецедентна ситуація. Ще не відомо, які процеси вона може спричинити в майбутньому...

[Кандидfтурою Платіні] УЄФА пропонував рецепт швидких і кардинальних змін у головному органі світового футболу. А відсторонення його сигналізує нам, що шлях до наміченого удосконалення системи управління світовому футболі не буде коротки.

Я впевнений, що вже незабаром Мішель Платіні приступить до виконання своїх обов'язків, після чого разом з соратниками та однодумцями продовжить роботу з розвитку і очищення футболу, в тому числі і за межами Старого Світу", - сказав Григорій Суркіс.

Читайте також:

Григорій Суркіс прокоментував можливі зміни чемпіонату України

Платіні: Прощавай, президентський пост ФІФА