УКР РУС

Григорій Суркіс розповів, чому УЄФА довірив Києву фінал Ліги чемпіонів

15 вересня 2016 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс вірить, що фінал Ліги чемпіонів-2017/18 у Києві – вдала ідея.

"Комусь може здатися, що фінал ЛЧ у Києві – це надто сміливий крок. Однак, на мій погляд, це не що інше, як продовження вектору руху УЄФА, згідно з яким Варшава приймала фінал Ліги Європи 2015 року, Тбілісі – Суперкубок УЄФА 2015 року, а македонський Скоп'є обраний місцем проведення Суперкубка-2017.

Таким чином, УЄФА ще раз підкреслив обґрунтованість своєї позиції. На НСК "Олімпійський" проходили багато важливих матчів, включаючи фінальний поєдинок Євро-2012 між Іспанією та Італією. УЄФА звернув увагу і на той факт, що більшість учасників чемпіонату Європи: глядачі, гравці, тренери, журналісти – відзначали атмосферу привітності та гостинності в Україні.

Зусилля нашої влади щодо забезпечення правопорядку на спортивних аренах, очевидно, також помітив УЄФА. У єврочиновників є довіра до України. Це добрий знак", – розповів Григорій Суркіс.

УЄФА довірив місце проведення фіналу Ліги чемпіонів стадіону, який чотири роки тому став свідком вирішальної баталії чемпіонату Європи 2012 року – НСК "Олімпійський". Президент Петро Порошенко вже привітав Україну з цим доленосним рішенням УЄФА. Глава ФФУ Андрій Павелко вважає, що фінал у Києві – це перемога.

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях