УКР РУС

Григорій Суркіс: Реал хоче виграти ЛЧ втретє поспіль, але у 2005 році Берлусконі теж посміхався в перерві

25 травня 2018 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс зробив свій прогноз на фінал Ліги чемпіонів 2018 року, в якому Реал зіграє проти Ліверпуля.

"Я переконаний, що ці дві команди в змозі продемонструвати якісний та видовищний футбол. В обох командах представлені зірки сучасного футболу, їх тренують два великі тренери. Великі з точку зору того, що кожен з них має свою стратегію. Кожен з них, я впевнений, здатний підготувати свою команду психологічно, тактично, стратегічно.

Григорій Суркіс: Будемо сподіватися, що під час фіналу ЛЧ місцеві та іноземні вболівальники поводитимуться гідно

Але скажу свою точку зору як вболівальника. Ми в минулому році казали про те, що нікому не вдавалося двічі поспіль вигравати Лігу чемпіонів. Тоді Реал цей виклик подолав і двічі поспіль виграв Лігу чемпіонів. Сьогодні ми стоїмо на порозі чергової демонстрації того, що нічого непідвласного цьому великому клубу немає. "Вершкові" намагатимуться виграти у турнірі втретє поспіль.

Моє серце вболівальника мені сьогодні каже – ні, можливо цього не буде, тому що Ліверпуль – дуже потужна команда, вона може практично всю гру тримати високий пресинг, має класних гравців, класного тренера. Я взагалі ніколи не даю прогнозів, але мій на 26 травня такий: у 2005 році, коли після першого тайму Мілан вигравав 3:0 і був прогнозованим переможцем, Ліверпуль відіграв три м'ячі, виграв по пенальті і не дав можливості Шевченку вдруге поспіль підняти над головою Кубок Чемпіонів.

Я вам скажу відверто, під час перерви того матчу я спілкувався з Берлусконі, він був щасливий. Він намагався тримати себе в руках, але весь час посміхався і вже подумки тримав цей Кубок у своїх руках. Але бачите, тим футбол і цікавіший, що він не прогнозований. І складно уявити, на що спроможна та чи інша команда. Є команди рівні по класу. По досягненням Реал, безумовно, краще і краще за Ліверпуль. Але Ліверпуль має свої плюси, як і Реал свої мінуси", – сказав він журналістам після засідання виконкому УЄФА в Києві.