УКР РУС

Григорій Суркіс: Кандидатура Платіні - важливий сигнал футбольній спільноті

27 жовтня 2015 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс пояснив, чому висунули кандидатуру Мішеля Платіні на пост очільника ФІФА.

"Це рішення було прийнято виконкомом УЄФА одноголосно. Таким чином ми адресуємо світовому футбольному співтовариству важливий сигнал про те, що висунення кандидатури Мішеля Платіні на президентський пост у ФІФА - це був не особистий мотив чинного глави УЄФА, а колективна, командна ініціатива загальноєвропейської футбольної сім'ї.

УЄФА, як орган управління континентальним футболом, переконаний в тому, що інститут ФІФА потребує серйозної і докорінної реорганізації. Однак ми не тільки наполягаємо на необхідності такого реформування, а й бачимо той прогресивний шлях, яким має піти подальший розвиток ФІФА.

Делегувавши раніше на цю місію першу особу УЄФА - президента Мішеля Платіні, ми тим самим уже висловили готовність розділити з ним відповідальність за результати масштабної роботи.

Та оскільки кандидат від Європи зіткнувся з форс-мажорними обставинами і, дотримуючись корпоративної дисципліни, повною мірою виконує приписи Комітету з етики ФІФА, УЄФА визнав за необхідне посилити свою початкову передвиборну позицію.

Висуваючи другу за рангом персону в адміністрації УЄФА - генерального секретаря Джанні Інфантіно - кандидатом на пост президента ФІФА, ми ще раз демонструємо всьому світу, що претензії Мішеля Платіні на роль глави ФІФА - це не вираження його особистих амбіцій, а виконання колективного мандата національних асоціацій - членів УЄФА", - завершив заяву Григорій Суркіс.

До слова, контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА виніс рішення щодо інциденту під час матчу "Динамо" - "Челсі".