УКР РУС

Григорій Суркіс: Кадри кінохроніки не можуть передати всієї глибини таланту Базилевича

17 жовтня 2018 Читать на русском

Колишній президент київського Динамо Григорій Суркіс прокоментував смерть легенди столичного клубу Олега Базилевича.

"Разом із групою своїх однолітків Олег Базилевич став основою київського Динамо, яке саме тоді, і, як виявилось, назавжди, стало беззаперечним лідером вітчизняного футболу. Саме вони вперше стали чемпіонами СРСР у 1961 році!

Помер легендарний екс-тренер Динамо Олег Базилевич

Слава гравців тієї команди була насправді всенародною. Але найбільш популярними були Олег Базилевич та Валерій Лобановський, яких знали буквально всі. На жаль, сьогодні залишилося не так багато тих, хто бачив Базилевича на футбольному полі. А кадри кінохроніки, що дійшли до нас із тих часів, не здатні передати усю глибину таланту, який мав цей нападник, філігранність його техніки, точність його ударів та передач.

Набагато більше документальних свідчень досягнень тренера Олега Базилевича, який разом із Валерієм Лобановським створив у Києві команду-мрію, яка вперше серед команд нашої країни виграла у 1975-му європейський футбольний трофей. Те Динамо назавжди залишиться взірцем для наступних поколінь. Так само залишиться взірцем і один із його тренерів – Олег Петрович Базилевич.

"Казати, що навантаження в Динамо були вбивчими, не варто – ніхто не загинув". Правила життя Олега Базилевича

Пам'ять про Олега Базилевича житиме стільки, скільки житиме футбол, а значить – вічно!

Разом із усією динамівською родиною висловлюю глибокий сум та найщиріші співчуття з приводу цієї непоправної втрати. Світла пам’ять про Олега Петровича назавжди залишиться у серцях тих, хто його знав, любив та поважав", – цитує Григорія Суркіса офіційний сайт Динамо.