УКР РУС

Григорій Суркіс: Будемо сподіватися, що під час фіналу ЛЧ місцеві та іноземні вболівальники поводитимуться гідно

24 травня 2018 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс сподівається, що вболівальники гідно себе поводитимуть в дні фіналу Ліги чемпіонів у Києві.

Про це він сказав після засідання виконкому УЄФА в четвер в Києві.

Григорій Суркіс: Фінал ЛЧ в Києві відбувається завдяки успішному Євро-2012

"Дуже важливою обставиною сьогоднішнього засідання виконкому УЄФА була демонстрація стурбованісті, перш за все, безпекою на стадіоні. Ми всі бачили останній матч в Ліоні, коли вболівальники Марселя продемонстрували, я б так сказав, неповагу до тих людей, хто приходить на стадіон разом з дітьми, родинами вболівати та підтримувати ту чи іншу команду. І, безумовно, це ще одне свідчення того, що національні уряди, поліція, власне кажучи УЄФА повинні на сьогоднішній день бути не тільки стурбованими, а й робити все можливе для того, щоб попереджати такі події, які ганблять футбол.

Будемо сподіватися, що нічого надзвичайного не може бути здійснено в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів. Що вболівальники, в тому числі місцеві, будуть себе поводити гідно, що вболівальники Ліверпуля та Реала до, під час та після матчу будуть поважати один одного. Ми всі знаємо, як можуть себе поводити англійські вболівальники. Менше це стосується вболівальників Реалу, бо вони як в оперному театрі завжди сидять та чекають на перемогу улюбленої команди. Та я щиро сподіваюся, що наша правоохоронна система зробить все можливе для попередження якихось надзвичайних обставин", – підкреслив Суркіс.