УКР РУС

Гресь: "Динамо" грає лише тоді, коли грає середня лінія команди

30 вересня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний аналітик Євген Гресь поділився деякими деталями гри "Динамо" у матчі Ліги чемпіонів з "Бешикташем".

"Прості цифри. У першому таймі центральні півзахисники киян виконали 106 ТТД, у другому – на 16 більше. У першому таймі вони три рази перехопили, підібрали і відібрали м'яч на чужій половині поля, а в другому – 12.

Після перерви Сергій Рибалка додав в кількості ТТД на дев'ять одиниць, Денис Гармаш – на п'ять, а Нікіта Корзун – на 13, хоча останній не з самого початку матчу вступив у гру. Всі центральні півзахисники "Динамо" збільшили число єдиноборств, причому Рибалка – у два рази. У всіх хавбеків стало більше передач вперед. І все б нічого, але один "грішок" у них все-таки був – занадто вже прямолінійно вони працювали на правий край атаки. Не вистачало передач на протилежний фланг. Але ж у другому таймі було на кого пасувати, правда?

Так, за весь матч всі центральні півзахисники "Динамо" віддали на всіх гравців, які діяли на лівій бровці, 15 передач. Гравці праворуч отримали в 2,3 рази більше пасів. У Рибалки цей розподіл виглядав – 6 і 9 відповідно, у Гармаша – 5 і 16, а у Корзуна – 1 і 8.

У підсумку через правий фланг динамівці провели в цілому 32 атаки, а через лівий – 18. Але весь парадокс в тому, що з правого боку у другому таймі було п'ять флангових передач, а з лівого – чотири.

Бажання використовувати сильні якості свого лідера, звичайно, похвально. І лідер цей працював, як міг. Тим, хто як і раніше сумнівається в динамівській мотивації Андрія Ярмоленка хочеться сказати, що він займає друге місце в команді по біговій роботі в нинішній Лізі чемпіонів. Не хотів би грати – не бігав би. Інше питання, що підвищена увага до персони Ярмоленка присутня не тільки у його партнерів по команді, а й у суперників. У двох матчах Ліги чемпіонів Андрій 16 разів йшов у обіграш, але вдалими виявилися тільки шість спроб – 38%. У той же час, в Стамбулі саме він заробив гольовий штрафний і він знайшов самий забійний в матчі гольовий момент, не дивлячись на те, що на ньому постійно висіло не менш двох захисників.
Завдання Ярмоленка істотно полегшиться, а відсоток вдалих обіграшів підвищиться, якщо його партнери будуть частіше використовувати іншу бровку, але це знову питання до центральних півзахисників. Найчастіше потрібно міняти фланги – тоді у противника голова обертом піде", – написав Гресь на своїй сторінці у Facebook.

Суркіс: Ярмоленко такі м'ячі забиває з 10 спроб 7-8

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях