УКР РУС

Граючи з Уельсом на своїй половині, Україна примудрилась 30 разів втратити м'яч

30 березня 2016 Читать на русском

Експерт каналів "Футбол 1/2" журналіст Євген Гресь проаналізував статистику дій команди Михайла Фоменка в домашніх матчах проти Іспанії та Уельсу.

Товариські матчі
завершено
-

"Другий день розбираюся в питанні компактності гри в обороні. Завдяки своїм давнім партнерам з компанії InStat Football знайшов усереднені позиції гравців збірної України в матчі з Уельсом (на фото зліва), а потім порівняв їх з аналогічною схемою у домашній грі з Іспанією, в зустрічі з якою ми показали дуже навіть непоганий футбол...

Ви самі все бачите, і теж, напевно, не можете нічого зрозуміти. Відстань між останнім захисником і нападником на схемах, по суті, однакова. Тільки в поєдинку з іспанцями 5 наших футболістів більшу частину часу провели на чужій половині поля, а в матчі з Уельсом - 2.

Тепер спробуємо оцінити ту саму компактність в грі з Уельсом. Не будемо шукати відповіді на запитання, як на своїй половині поля можна зробити 30 втрат і прогнозувати, як цим скористаються, наприклад, німці або поляки. Питання в іншому. Чому з усією своєю компактністю ми дозволили супернику зробити 35 підбирань і перехоплень на нашій половині поля? Знову ж, уявіть, як цим скористаються наші суперники на чемпіонаті Європи. Страшно?

Загалом, з компактністю я поки так і не розібрався, але час ще є. Прибираємо емоції - намагаємося знайти істину", - написав Гресь у Фейсбук.

Відзначимо, що Україна таки перемогла Уельс, але за гостей не зіграли фактично єдині зірки - Гарет Бейл з "Реала" і Аарон Ремзі з "Арсенала".

Нагадаємо, за компактність Андрій Шевченко поставив збірній України тверду четвірку за мотивами матчу з валлійцями.