УКР РУС

Гравців збірної Ірану вигнали з команди за участь у матчі Ліги Європи проти ізраїльського Маккабі

11 серпня 2017 Читать на русском

Шокуюча інформація надійшла зі стану одного з трьох учасників фінальної частини найближчого Мундіалю. Влада Ірану вигнала з національної збірної 2-х лідерів за участь у матчі Ліги Європи Паніоніос – Маккабі (Тель-Авів).

Іранські півзахисники, 33-річний Масуд Шоджаей і 27-річний Есхан Хаджсафі, які вийшли на матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи у складі грецького Паніоніоса і зіграли проти ізраїльського Маккабі, назавжди виключені з лав національної збірної, що представляє мусульманську країну, повідомляє New York Times.

Збірна Ірану стала 3-ю командою, яка гарантувала собі місце на ЧС-2018

Цікаво, що у Тель-Авів легенди збірної Ірану не поїхали, а зіграли лише домашній матч. Але й це не вберегло їх від надзвичайно серйозних санкцій. Обидва матчі їхній Паніоніс ще й програв.

Тепер Іран, імовірно, чекають санкції від ФІФА за статтею про дискримінацію. Найгірший варіант передбачає виключення зі складу учасників ЧС-2018.

Для іранської футбольної федерації участь її гравців у матчі проти ізраїльтян прирівнюється до ганьби. Між Іраном та Ізраїлем відсутні дипломатичні стосунки. В арабському світі цю державу сприймають як ворога.

Відзначимо, що Шоджаеї провів за збірну Ірану 70 матчів і забив 8 голів, носив капітанську пов'язку. Масуд є дуже досвідченим хавбеком, який пограв і забивав за Осасуну в іспанській Прімері і Лас-Пальмас у Сегунді. Хаджсафі у Європі пограв за клуб другої Бундесліги Франкфурт. Есхан також був капітаном іранців, за свою національну збірну відіграв 84 матчі та забив 6 голів.

Матч Іран – Китай відвідали 100 тисяч глядачів, хоча стадіон вміщує 78 тисяч