УКР РУС

Гравець "Карпат" U-21 про матч з "Олімпіком": Як можна себе проявити, коли суперник зливає гру?

5 грудня 2015 Читать на русском

Захисник "Карпат" U-21 Назар Виздрик прокоментував для "Футбол 24" скандальний матч чемпіонату України з донецьким "Олімпіком".

Захисник молодіжного складу «Карпат» Назар Виздрик через травму зіграв у поточному чемпіонаті України U-21 всього 5 матчів, однак один із них йому запам’ятається надовго. 26 листопада підопічні Романа Зуба приймали однолітків із донецького «Олімпіка» і зустрілися із незрозумілими речами – гості наче й не думали грати у футбол.«Карпати» перемогли 4:0, але особливого задоволення від такої вікторії не відчули.

- Назаре, підбийте підсумки осінньої частини чемпіонату для молодіжної команди «Карпат».

- Наразі посідаємо 11-те місце, бо в команду прийшло багато нових хлопців. Ще не зігралися. Та й тактика трохи не така, що була в команді U-19. До того ж важко було зрозуміти вказівки тренерів, бо тренувалися на поганому полі.

 

- Йовічевіч якось спілкується з футболістами вашої команди? Є певний контакт між тренерським штабом головної команди “Карпат” і молодіжкою?

- Багато футболістів нашої команди один-два рази в тиждень тренуються з основою. Переважно з основою тренуємося, коли в неї тактичні заняття. Щоб коли потрапимо в основну команду, розуміли, що треба робити. Йовічевіч працював зі мною в U-19. Тоді у нас була шалена команда, ми розривали всіх. Він завжди вивчає кожного суперника, і ми чітко знали, як обіграти ту чи іншу команду.

- Вас замінили у матчі з “Олімпіком” ще до перерви. Це пов’язано з травмою?

- Так, у мене забій тазової кістки.

- Чи були ви здивовані футболом, який показав “Олімпік” у тій грі?

- Звісно (сміється). Особливо в другому таймі. Всі помітили, що щось не так. Я травмувався і деякий час не бачив гри - коли повернувся, вже було 2:0. Роман Іванович Зуб (головний тренер “Карпат” U-21, - прим. «Футбол 24») хотів забрати команду з поля, бо бачив що за “цирки” робляться.

- Вперше стикаєтеся з таким явищем?

- Вперше, хоча я чув про таке. Це просто нереально смішно. Тренер “Олімпіка” після гри давав інтерв’ю і казав, що «краще програти з великим рахунком, і ми старалися йти вперед». Як йти вперед? Чотири людини просто стоять біля нашого штрафного майданчика, а захисники чудять.

- Питали гравців “Олімпіка”, що відбувається?

- Ні, з ними не говорили. У наших тренерів після цього матчу не було жодної радості. Будь-яка людина, яка розуміється у футболі, зрозуміє, що це був “договорняк. Абсурд якийсь. Усі хлопці говорили, що нецікаво грати. Який сенс такого чемпіонату, якщо відбуваються такі речі?

Як можна проявити себе як футболіст, коли суперник зливає гру? Останні півроку, коли я грав у команді “Карпат” U-19 під керівництвом Тлумака, то таких речей не було. Ми з кожною командою боролися. Може, й були подібні матчі, але ми того не помічали.

Кожна команда виживає, як може. Але ж не таким способом. Який сенс у такому футболі? Зараз ось прийняли закон, тепер такі речі каратимуться кримінальною відповідальністю. Може, щось і зміниться.

Андрій Сеньків