УКР РУС

Гратакос: "Діамант" Коноплянка схожий на Мессі та більше підходить "Барселоні", ніж Роналду

29 жовтня 2015 Читать на русском

Що спільного в українського вінгера "Севільї" Євгена Коноплянки з Рафою Надалем, братами Газолями, Лео Мессі та Неймаром, а також, хто краще підходить "Барсі", знає Жорді Гратакос - екс-директор академії дніпропетровського клубу.

"Веселий, позитивний, з великим почуттям гумору. Займався карате з 7 років, дуже любить грати в теніс. Коноплянка ідеально підходить до гри в "Севільї". Мені пощастило спостерігати за його прогресом особисто", - почав Гратакос в інтерв'ю El Desmarque.

"Я ніколи не бачив такого природного таланту (якщо не враховувати Мессі), як цей "Діамант зі Сходу". Коноплянка є єдиним гравцем, який забив у всіх змаганнях сезону: Суперкубку УЄФА, Прімері, Лізі чемпіонів, за збірну.

Геніальний і ефектний футболіст, Євген здатен перейняти в Шевченка естафету одного з найкращих гравців цього ж виду спорту з цієї ж України. Я маю в серці "Барсу", але шанобливо ставлюсь до великих гравців з інших клубів. Та якщо б мені довелось обирати, я б віддав перевагу "Діаманту зі Сходу" Коноплянці над великим і всемогутнім Кріштіану Роналду.

Коно - один з тих небагатьох гравців, які не залежать від тиску на них. Навіть навпаки, йому подобається світло прожекторів, велика увага ЗМІ, значні очікування. Йому комфортно з цим. Можу порівняти Євгена з тенісистом Рафою Надалем, баскетболістами Пау і Марком Газолем, футболістами Лео Мессі та Неймаром. Усі вони гравці з одного тіста. Тиск впливає на них лише позитивним чином. Граючи під ним, Коноплянка також не втрачає продуктивності і вміння приємно дивувати", - підсумував колишній координатор академії "Дніпра".

Читайте також:

Авторитетна Marca прирівняла Коноплянку до Суареса

Коноплянка: Хлопці, ця перемога для вас! (ФОТО)

Коноплянка довірив свою кар'єру агентській компанії з Барселони

Україну порівнюють зі Сталлоне та хвалять Коноплянку. Огляд іспанських ЗМІ