УКР РУС

Грандіозні шахи з продовженням. "Барселона" - "Атлетіко" - 1:1. ВІДЕО

1 квітня 2014 Читать на русском

Три мирові в останніх трьох матчах, кажете, вже занадто як для боїв гарячих іспанських дружин? Отримуйте четверту!

"Барса" та "Атлетіко" не скористались блискучою можливістю порушити баланс, який утворився у матчах Суперкубка Іспанії та Прімери. Нова зустріч - в рамках 1/4 Ліги чемпіонів, до фіналу якої з кожним матчем все ближче.

На старті цьогорічного плей-оф ЛЧ "Барселона" й "Атлетіко" не зустріли гідного опору - "Ман Сіті" та "Мілан" програли усі 4 матчі. Однак були і погані новини для мадридців - перший бій з "блауграна" пропускав Рауль Гарсія. Основоположний гравець у формації Сімеоне перебрав карток.

Футболісти "Атлетіко" у сезоні ЛЧ 2013/14 можуть досі похвалитися тим, що ще не програли жодного разу. "Барса" на шляху до встановлення рекорду - сьоме поспіль потрапляння у півфінал Ліги чемпіонів - зіткнулась з неприємним суперником.

Суперником, який вміє грати саме з командою Тата Мартіно. Чотири поспіль нічиї у протистоянні двох аргентинських фахівців все ж не випадковість. Вони грають наче в шахи. Хід одного, здається, вже веде до сумного кінця для візаві, але тут  в нього знаходиться своя відповідь - отримайте і не забудьте розписатись. І головне - ці матчі зовсім не сумні для перегляду. Так, моменти не сиплються кожні 5 хвилин, моменти ці стають наслідками грандіозних зусиль, та тим і цінніше.

"Атлетіко" прогнозовано прибрав на себе другопланову роль: 1 у воротах, 1 у полі і 9 на захисті воріт. Що цікаво, так склалось не відразу. Захист Сімеоне передбачав високий тиск на супротивника і, відповідно, раптові можливості атак. Завдяки улюбленому прийому суперника - численному пресингу на чужій половині - "матрацники" змусили помилятись .. Хосе Пінто. Запасний до травми Вальдеса воротар "Барси" двічі дарував гостям ідеальні м'ячі, з чого не скористався Давід Вілья, схибивши з кількох метрів. Час минав, а в активі "блауграна" був лише заблокований удар Іньєсти після супергри при асистуванні Мессі. З іншого боку мадридцям було все важче і важче: жовті картки посипались і були справедливим підсумком нових ходів в атаці "Барси".

Коли Дієго Коста, участь якого в матчі була під питанням, на 30-ій хвилині остаточно покинув межі поля, здавалось, це буде величезною втратою для гостей. Просто Дієго у відборі та й в атакувальній грі менш корисна опція. Але той, хто так думав, не врахував дивовижного удару бразильського хавбека: Пінто винити не варто, куля, хоч і метрів з 30, летіла на ураження.

0:1 стали командою для гостей згортати свої контрнаступальні сили. Пішов з поля другий форвард - Вілью замінив Хосе Соса. І настала пора штурму. Ним заправляв маститий автор на прізвисько "Ілюзіоніст". Андрес Іньєсту зіграв вирішальну роль в голі Неймара, міг забити сам і посприяти перемозі через паси на партнерів, однак тут вже мав що сказати Тібо Куртуа. Останні хвилин 20 бельгійський кіпер демонстрував блискучу реакцію, програвши лише Неймару в ближньому бою.

"Атлетіко" все ж вистояв і здобув перевагу перед грою на "Кальдероні". Команді Сімеоне вистачить зіграти 0:0, а це вона вміє, у Прімері "Барса" вже переконалась. У Мадриді знову будуть шахи, але не варто щось бубоніти про нудьгу і антифутбол - іспанські шахи це напрочуд цікаво і навіть драматично. З красивими пасами і проходами, ударами і сейвами. Сьогоднішня історія отримала інтригуюче продовження, а це не може не тішити.

Тарас Котів, Футбол24

 

"Барселона" - "Атлетіко". ОНЛАЙН-трансляція 1:1 (0:0)

Голи: Неймар, 71 - Дієго, 56

Попередження: Іньєста, 56, Альба, 58 - Коке, 19, Габі, 38, Туран, 44, Хуанфран, 52, Дієго, 80, Соса, 90+1

"Барселона": Пінто - Алвеш, Піке (Бартра, 12), Маскерано, Альба - Бускетс, Сеск (Алексіс, 69), Хаві - Іньєста, Мессі, Неймар

Запасні: Ойєр, Адріано, Сонг, Роберто, Алексіс, Педро і Бартра

"Атлетіко": Куртуа - Хуанфран, Годін, Міранда, Філіпе Луїс - Габі, Тіагу Мендеш, Коке, Арда Туран (К. Родрігес, 77) - Вілья (Соса, 70), Дієго Коста (Дієго, 29)

Запасні: Арансубія, Алдервейрельд, Соса, Дієго, Інсуа, Суарес, Родрігес