УКР РУС

Гранди перемагають та бойове хрещення "Олімпіка". Підсумки 1 туру УПЛ

28 липня 2014 Читать на русском

Стартував 24 чемпіонат України з футболу.

Незважаючи на складну ситуацію у країні та внутрішні проблеми у командах, перший тур УПЛ успішно завершився.

"Металург" Д - "Дніпро"

Дніпропетровський клуб провів генеральну репетицію у матчі із донеччанами напередодні старту у Лізі чемпіонів. Підопічні Мирона Маркевича здобули переконливу перемогу, хоч сам наставник "дніпрян" залишився незадоволеним грою своїх футболістів. Зазначимо, що матч проходив на "Арені Львів", а номінальними господарями поєдинку були гості із Донецька. У першому поєдинку чемпіонату все було достатньо спокійно, а забиті голи з'явилися лише у другій половині зустрічі. У підсумку протистояння завершилося перемогою "Дніпра" із рахунком 0:2, відтак віце-чемпіони України здобувають першу перемогу у новому сезоні.

"Іллічівець" - "Волинь"

Команда Віталія Кварцяного здобула вольову перемогу над маріупольським "Металістом". Голи у матчі забивали на початку та у кінці поєдинку. Першими зуміли відзначитися маріупольці, але останнє слово було за "хрестоносцями". "Волинь" боролася за результат до останніх хвилин й використала помилки суперника, який у завершальні хвилини протистояння просто втратив пильність.

На 86 хвилині відзначився Бікфалві, а Бабенко у доданий час вирвав перемогу для "Волині". Відтак у підсумку драма на "Авангарді" завершилася на користь луцької команди.

"Чорноморець" - "Олімпік"

"Моряки" продемонстрували майстер-клас для дебютантів УПЛ, забивши "Олімпіку" 4 сухі голи. Олексій Гай та Віталій Балашов відзначилися дублем, не залишивши шансу на успіх деморалізованому супернику. Донеччани не знали як грати проти більш досвідченого суперника, який володів ініціативою впродовж усього матчу. Але такий результат можна списати на те, що для "Олімпіка" це лише перша гра й команда ще не встигла адаптуватися до нового чемпіонату. Проте не можна й применшувати заслуг "Чорноморця", який провів хороший матч, довівши, що у цьому сезоні боротиметься за найвищі місця у чемпіонаті.

"Говерла" - "Карпати"

Західне дербі завершилося результативною нічиєю 2:2. "Говерла", яка зараз перебуває у складній ситуації через заборгованість, зуміла не розчарувати своїх вболівальників й здобула нічию у матчі із "Карпатами". Ужгородці першими відкрили рахунок та регулярно створювали небезпеку біля воріт "зелено-білих", але ситуація дещо змінилася у другому таймі. "Карпати" заволоділи ініціативою й забили два голи, змусивши суперника вмикати резерви та йти вперед більшими силами. У складі львів'ян відзначився Пучковський та Балажіц. Але радість "Карпат" не була довготривалою, оскільки вже через 4 хвилини Тудосе відновив паритет. Такий рахунок протримався до кінця матчу, відтак протистояння завершилося бойовою нічию 2:2. До речі, це єдиний матч у першому турі, в якому суперники поділили очки.

"Шахтар" - "Металург" З

"Арена Львів" поки що фартова для донецької команди. "Шахтар" вдруге за тиждень здобув перемогу у Львові із аналогічним рахунком. Вже на 11 секунді матчу Адріано відкрив рахунок, забивши один із найшвидших голів в історії українського футболу. "Гірники" впевнено контролювали хід поєдинку та ще до перерви подвоїли свою перевагу. "Металург" намагався не поступатися супернику, але запоріжцям не вистачало техніки та швидкості. Відтак матч завершився перемогою чинних чемпіонів із рахунком 2:0, а "Металург" повернувся додому ні з чим.

"Динамо" - "Ворскла"

Полтавці вийшли на матч із "Динамо" після жахливої події — вбивства президента клубу Олега Бабаєва. Тому було марно сподіватися, що вони зуміють провести поєдинок на найвищому рівні. Психологічний удар позначився на грі підопічних Василя Сачка, але незважаючи на це, "Ворскла" гідно протистояла київському гранду. Долю поєдинку вирішив єдиний гол, який на 10 хвилині забив Роман Безус. Відзначимо окремо Владислава Калітвінцева, який із кожним матчем все більше закріплюється в основному складі та демонструє хороший футбол.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу "Динамо" із рахунком 1:0 — і це перший тріумф Сергія Реброва у новому чемпіонаті України.

 

"Зоря" - "Металіст"

На десерт у 1 турі на глядачів чекав матч у Запоріжжі між луганською "Зорею" і харківським "Металістом". Протистояння завершилося перемогою команди Ігоря Рахаєва із рахунком 1:2, але взяти гору над підопічними Юрія Вернидуба було досить складно. "Зоря" на рівних билася із суперником та не поступалася "Металісту" за гостротою та створеними моментами. Проте клас харківської команди все-таки зіграв вирішальну роль. Для знекровленого "Металіста" головне було досягти позитивного результату, відтак красива гра відійшла на друге місце. Харків'яни діяли максимально обережно у захисті, проте не забували атакувати. У результаті їм вдалося забити два голи, що у підсумку й дозволило відсвяткувати перемогу.

Чемпіонат лише розпочався, але вже можна сказати, що українським клубам, особливо грандам, буде дуже складно. І справа не лише у біді на Сході України, а в тому, що середняки УПЛ значно зміцніли й готові до подвигів у матчах із найкращими командами Прем'єр-ліги.

Юрій Шутка, Футбол 24