УКР РУС

"Гра Шахтаря розвалилася через Бутка – він повністю провалив матч". Іван Гецко передбачав розгромне фіаско у Неаполі і сумнівається, що "гірники" пройдуть у плей-офф Ліги чемпіонів

22 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює матч 5-го туру Ліги чемпіонів Наполі – Шахтар (3:0) із знаменитим форвардом 90-х, автором першого гола в історії збірної України.

– Чому Шахтар вчора провів кардинально різні тайми? Яка причина такого болючого фіаско?

– Цього варто було очікувати після поганого матчу Шахтаря вдома проти Олександрії. "Гірники" багато пропускають – це один із головних факторів, які вчора зіграли свою роль. Центральна зона оборони зіграла не найкращим чином, припустившись фатальних помилок.

Хоча перший тайм команда Фонсеки відіграла непогано. Проте реалізація – відсутня. Забий до перерви 1-2 м’ячі, гра була б зовсім іншою. На другий тайм просто не вистачило сил – "гірники" сіли. Натомість машина Наполі увімкнула свої оберти і вже не зупинялася. Шахтар не витримав цей темп і почав грати на утримання рахунку. До чого це призвело – ми бачили.

– У Фонсеки не було плану Б?

– У випадку з голом Інсіньє, вважаю, помилки припустився Пятов. Перед ударом наш голкіпер вийшов з воріт на 3-4 метри. Варто було розташуватися бодай на метр ближче до воріт – він дістав би цей м'яч. Гол, звісно, класний, Інсіньє виконав бездоганно, але при цьому констатуємо помилку Пятова із вибором позиції.

Наполі – Шахтар – 3:0 – Відео голів та огляд матчу

Найслабшою ланкою нашої команди став Бутко. Всі неприємності, які відбувалися біля воріт Шахтаря, йшли з його флангу. Богдана повозили на славу. Та й в атаках він практично не брав участі. Вся гра команди розвалилася через правого захисника. Бутко повністю провалив матч.

– Цей матч став найпровальнішим для Шахтаря у сезоні?

– Якщо чесно, все до цього йшло. Ми сподівалися, що з'явиться команда, яка буде хорошого рівня і розставить всі крапки над "і", поставивши Шахтар на місце. Повірте, ще перед грою в Неаполі я передбачив саме такий розгромний результат. Хоча після першого тайму я зрозумів: клас у Шахтаря є, майстерність є, немає лише виконання. Погано, що "гірники" не реалізували ті моменти, які створили. Принаймні один м’яч вони зобов’язані були забивати. Наполі б розкрився у другому таймі, а Шахтар мав би змогу добити суперника на контратаках. Але цього не сталося.

Дивуюся другому пропущенному м'ячу. Така кількість наших гравців у штрафному майданчику, але нам забивають буквально в два дотики. Шахтарю не личить так грати. Маємо те, що маємо.

– Ісландія – Україна, Україна – Хорватія, Ман Сіті – Шахтар, Наполі – Шахтар. Чи не забагато матчів для одного сезону, коли наші футболісти провалюють другі тайми? Вбачаєте у цьому певну тенденцію?

– Я б не порівнював матчі збірної та Шахтаря. Все-таки у Фонсеки є чимало гравців, які відповідають високому рівневі. Те, що не вистачило фізичних кондицій – це однозначно, прекрасно було помітно вчора. Наполі не зупинився. Наполі грав у свій футбол. Це – машина. Не Реал чи Барселона, але зі злагодженою командною грою, яка створює неприємності будь-якому супернику.

– Ви передбачили фіаско Шахтаря у 5 турі. А як щодо 6-го туру? Чи є впевненість, що Шахтар не програє Ман Сіті?

– Якщо Ман Сіті приїде тим же складом, яким грав вчора із Фейєнордом, то можна буде сподіватися, що Шахтар візьме очко. Якщо ж англійці привезуть основний склад, то, будемо відвертими, у команди Фонсеки шанси дуже мізерні. Звісно, Шахтарю відступати нікуди. Команда ризикуватиме, викладатиметься на всі 100, та це ще не гарантія успіху. Найголовніше питання – яким складом Ман Сіті прибуде до Харкова.

Сторінка автора у Facebook

Наполі – Шахтар: 5 головних підсумків матчу Ліги чемпіонів