УКР РУС

Головні новини футболу 7 травня: Динамо продовжило Буяльського, стали відомі арбітри фіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

8 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 7 травня. Підсумки 30 туру УПЛ, новий контракт Віталія Буяльського та арбітри вирішальних єврокубкових поєдинків.

Україна

Півзахисник Шахтаря Тайсон став найкращим гравцем 30 туру УПЛ. Наставник Маріуполя Олександр Бабич визнаний найкращим тренером туру.

"Футбол 24" підсумував 30 тур УПЛ в матеріалі: "Помилки Хацкевича та героїзм Тайсона вбили інтригу в боротьбі за чемпіонство. Підсумки 30-го туру УПЛ".

Комітет арбітрів ФФУ проаналізував суддівські рішення у матчах 30 туру.

Динамо продовжило контракт з Віталієм Буяльським. Новий контракт півзахисника розрахований до завершення сезону 2022/23. Також, за інформацією турецьких ЗМІ, кияни розглядають варіант викупу в Бешикташа Дениса Бойка та повернення Домагоя Віди.

Крім того, в українського футболі набирає обертів черговий конфлікт. Цього разу суперечка виникла між наставником Зорі Юрієм Вернидубом та каналами "Футбол 1"/"Футбол 2". Тренер порівняв роботу телеканалів з пропагандою Геббельса, за що може бути покараний Комітетом етики та чесної гри ФФУ.

Єврокубки

УЄФА оголосив суддівські бригади, які працюватимуть на вирішальних матчах Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Фінал Ліги Європи Марсель – Атлетіко розсудить нідерландська бригада арбітрів на чолі з Бйорном Кюйперсом. А вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів Реал – Ліверпуль довірили сербу Мілораду Мажічу.

Також стало відомо, що лідер Реала Кріштіану Роналду зможе зіграти у київському фіналі. Травма, яку португалець отримав у матчі проти Барселони, виявилась не настільки серйозною.

Світ

Іспанські ЗМІ нещадно розкритикували суддівство Ернандеса Ернандеса у матчі Барселона – Реал.

Франк Рібері продовжив контракт з Баварією ще на 1 рік. 34-річний француз виступає за мюнхенський клуб вже протягом 10 років та вирішив залишитись у Баварії. Інша легенда футболу Андреа Пірло проведе прощальний матч, участь у якому візьме Андрій Шевченко.

Британські медики повідомили про стан здоров'я легендарного сера Алекса Фергюсона, який був прооперований після крововиливу в мозок.