УКР РУС

Головні новини футболу 5 травня: Шахтар зробив вагомий крок до чемпіонства, Шальке з Коноплянкою оформив "срібло" Бундесліги

6 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 5 травня.

Матчі УПЛ

Шахтар у центральному матчі 30 туру чемпіонату України переміг Зорю з рахунком 2:1. Переможний гол "гірників" забив Тайсон наприкінці матчу. Таким чином, Шахтар набрав 72 очки та відірвався від Динамо у чемпіонських перегонах на 5 пунктів.

В іншому матчі першої шістірки Верес зіграв у суху нічию проти Ворскли. За підсумками цих поєдинків, Зоря з 43 балами залишилася на 4 місці – відставання від Ворскли складає 2 пункти.

Також Карпати на виїзді розписали нічию з Чорноморцем. Тепер Чорноморець набрав 26 очок і відірвався від останнього місця на 3 пункти. Карпати з 33 балами перебувають на відстані 3 пунктів від зони перехідних матчів.

У Бундеслізі визначився віце-чемпіон

Шальке обіграв Аугсбург та вперше за останні 8 років став віце-чемпіоном Німеччини. Євген Коноплянка провів на полі 84 хвилини та показав впевнену гру.

А ось Борусія Дортмунд несподівано програла Майнцу на своєму полі та втратила шанс оформити "бронзу" чемпіонату Німеччини 2017/18. Андрій Ярмоленко вийшов на заміну наприкінці матчу.

Баварія, якій вже нічого в чемпіонаті не потрібно, впевнено обіграла Кельн. Останній тур Бундесліги матиме ще дві інтриги. Вольфсбург та Гамбург вирішуватимуть, хто з них вилетить у нижчий дивізіон напряму, а хто отримає право грати у плей-офф. А на 3-4 місця (путівки в ЛЧ) претендують Хоффенхайм, Байєр, РБ Лейпциг та Айнтрахт.

Сток Сіті першим вилетів у Чемпіоншип

Сток Сіті поступився Крістал Пелас і вилетів з Прем'єр-Ліги. Команда Шакірі та Ко опустилась навіть нижче за Вест Бромвіч, який на фініші робить неймовірні речі. "Дрозди" застосували прийом фенікса та перемогли МЮ, зіграли внічию з Ліверпулем, а тепер ще й взяли три очки у матчі з Тоттенхемом.

Таким чином, після прикрої нічиєї Саутгемптона з Евертоном боротьба за збереження місця в еліті продовжується. Також у зоні ризику – Вест Хем, Хаддерсфілд та Суонсі.