УКР РУС

Головні новини футболу 29 березня: Україна у травні-червні зіграє товариські матчі, ФФУ проведе розслідування інциденту зі збірною України U-17

30 березня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 29 березня.

Збірна України у травні-червні проведе товариські матчі

Наставник збірної України Андрій Шевченко розповів, що 23 березня команда збереться на черговий збір, а на 30 травня та 2 червня заплановані два контрольні поєдинки. Шевченко не назвав імена суперників, проте зазначив, що одна із команд є учасником ЧС-2018.

Згодом телеканал "Футбол 1" повідомив, що збірна України зіграє проти африканської та європейської збірних. Саме команда з Чорного континенту, за інформацією телеканалу, є учасником ЧС-2018, а команда з Європи брала участь у Євро-2016.

Відлуння скандалу зі збірною України U-17

Федерація футболу України проведе розслідування інциденту зі збірною України U-17, яка отримала технічну поразку у матчі з Сербією через участь у поєдинку дискваліфікованих гравців та не потрапила на Євро-2018. Повідомляється, що засідання заплановане на 3 квітня. На даному засіданні комітету національних збірних ФФУ дадуть свідчення тренери збірної України U-17.

Президент Динамо Ігор Суркіс доволі різко прокоментував цю подію, заявивши, що у хлопців вкрали мрію та звинуватив ФФУ у непрофесіоналізмі.

Президент ПАОКа Саввіді дискваліфікований на 3 роки

Грецький ПАОК поніс суворе покарання від дисциплінарного комітету грецької Суперліги за безлади під час 25 туру чемпіонату Греції проти АЕКа. Президент клубу Іван Саввіді, який вибіг на поле з пістолетом, дискваліфікований на 3 роки та оштрафований на 100 тисяч євро, а ПАОК отримав технічну поразку та позбавлений 3-х очок у нинішньому чемпіонаті та 2-х – у наступному.

Також покарання отримав спортивний директор ПАОКа Любош Міхел, який колись працював у Шахтарі. Міхел дискваліфікований на 90 днів та отримав штраф у розмірі 15 тисяч євро.

ПАОК збирається оскаржити дане рішення. Любош Міхел заявив, що Саввіді просто не любить несправедливість, а вихід президента клубу на поле з пістолетом назвав прикрою помилкою.