УКР РУС

Головні новини футболу 28 вересня: Шахтар згвалтував Карпати, Герта сенсаційно переграла Баварію

29 вересня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 28 вересня.

Карпати не створили проблем Шахтарю

У стартовому матчі 10 туру УПЛ Шахтар на виїзді розбомбив Карпати з непристойним рахунком. Львів'яни спромоглися забити лише ефектний гол престижу – Швед влучив у дальню "дев'ятку". У цьому поєдинку "гірники" також забивали на будь-який смак – дивіться відео голів.

Внаслідок цієї невдачі Карпати один антирекорд повторили і встановили новий. Наставник "зелено-білих" вважає, що його команда могла пропустити й 10 м'ячів. А головний тренер Шахтаря очікував складнішого матчу та похвалив своїх підопічних за легку перемогу.

Сьогодні тур української Прем'єр-ліги продовжиться матчем Олімпік – Олександрія.

Герта шокувала Баварію

Шостий тур Бундесліги відкривав поєдинок лідерів – Герта приймала Баварію. Берлінці провели розкішний матч і завдали чемпіону першої поразки в сезоні. Завдяки цьому успіху "стара дама" наздогнала Баварію на вершині турнірної таблиці – в команд по 13 очок. Перемогу Герті принесли голи Дуди та Ібішевіча, які очолюють перегони найкращих бомбардирів першості.

Французький тур розпочався з чергової невдачі Монако – віце-чемпіон ні з чим повертається з Жоффруа Гішар. Команда Леонарду Жардіма програла Сент-Етьєну, пропустивши два голи від Вахбі Хазрі. Натомість самі "стефануа" вискочили на друге місце турнірної таблиці Ліги 1.

Важливий день для легіонерів

Сьогодні маємо шанс побачити одразу трьох наших легіонерів у топ-чемпіонатах. Андрій Ярмоленко гарантовано вийде у стартовому складі Вест Хема проти Манчестер Юнайтед у доленосному матчі Жозе Моурінью. Лондонці не виглядають безнадійно перед грою з "дияволами" – відновився найкращий гравець команди Арнаутовіч, а суперника розривають внутрішні конфлікти.

Олександр Зінченко може дебютувати в цьому сезоні АПЛ за Манчестер Сіті в поєдинку з Брайтоном. Менді травмований, а Делфу не завадить відпочинок перед матчем Ліги чемпіонів, тому лівий фланг оборони цілком може опинитися в розпорядженні українця. Що більше, конкурент Зінченка знову розлютив Гвардіолу – перспективи Олександра на Етіхаді покращуються.

Євген Коноплянка з великою ймовірністю вдруге за тиждень отримає місце в старті кризового Шальке. Гельзенкірхенці програли всі 5 стартових матчів Бундесліги і зовсім не вражають в атаці. Втім, у попередній грі Коноплянка був одним з найкращих у складі "кнаппен", тому проти Майнца йому знову повинні дати ігровий час. До того ж, сьогодні Євген святкує 29-річчя.