УКР РУС

Головні новини футболу 27 травня: Десна та Полтава вийшли в УПЛ, УЄФА назвав найкращий гол та команду сезону Ліги чемпіонів 2017/18

28 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє головні новини футболу за 27 травня.

Десна та Полтава підвищились у класі

Відбулися матчі-відповіді за право виступати в УПЛ 2018/19. Десна у Чернігові розгромила Зірку та здобула путівку в УПЛ – відео голів та огляд матчу. Президент ПФЛ Сергій Макаров вже заявив, що чернігівський клуб отримає атестат на участь в УПЛ.

В іншому матчі Полтава після поразки в першій грі взяла реванш у Чорноморця. Основний час зустрічі завершився з рахунком 1:0, а в екстра-таймі Полтава забила ще двічі та завоювала право виступати в УПЛ. А от Чорноморець сезон 2018/19 гратиме у Першій лізі.

Підсумки київського фіналу Ліги чемпіонів

Антигероєм матчу Реал – Ліверпуль став голкіпер мерсисайдців Лоріс Каріус, якого розкритикували як іспанські, так і англійські ЗМІ. "Футбол 24" підсумував гру найгіршого гравця фіналу ЛЧ у спеціальному матеріалі, а сам Каріус навіть отримав погрози від вболівальників.

Лідер Реала Кріштіану Роналду після фіналу натякнув, що може покинути клуб. За інформацією іспанських ЗМІ, гравці Реала негативно сприняли цю інформацію та вважають, що Кріштіану поставив себе вище за команду.

Тим часом ДПСУ повідомила, що Україну відвідали близько 25 тисяч іноземних вболівальників.

Підсумки Ліги чемпіонів 2017/18

Реал втретє поспіль став переможцем турніру. Мадридці вже повернулись додому та провели чемпіонський парад вулицями міста.

Тим часом УЄФА назвав команду сезону Ліги чемпіонів 2017/18 – у списку одразу 8 гравців Реала. Крім того, був названий найкращий гол Ліги чемпіонів 2017/18 – неймовірний гол Бейла у київському фіналі став лише другим, переміг Кріштіану Роналду.

Україна завершила єврокубковий сезон 2017/18 на 8 місці в рейтингу коефіцієнтів УЄФА.