УКР РУС

Головні новини футболу 27 квітня: Шахтар дотиснув Маріуполь, Іньєста покидає Європу, Сталь може не вийти на наступний сезон

28 квітня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 27 квітня. Прощання Андреса Іньєсти, донбаське дербі та скандальна Сталь.

Україна

Шахтар мінімально здолав Маріуполь в дербі, показавши невиразну гру. Масована оборона господарів майже зупинила "гірників", яким бракувало Марлоса. Маріуполь протримався справді досить довго, а лідерам чемпіонату допоміг гол новачка.

Матч молодіжних команд Сталі і Чорноморця зупинили за підозрою у договірному характері поєдинку. У хід гри втрутився Комітет з етики і чесної гри. Тим часом, за інформацією, оприлюдненою в ефірі FootballHub, швидше за все, вже доросла Сталь не зіграє в наступному сезоні чемпіонату України.

Вчинок дня: Карпати прибрали стадіон Україна після інспекції Футбол 24. Львівський клуб провів прибирання та косметичний ремонт стадіону Україна для підвищення комфорту своїх шанувальників.

Андрес Іньєста

Іньєста заявив, що проводить останній сезон у Барселоні. На прес-конференції Андреса одноклубники та журналісти влаштували легенді зворушливу овацію. Чемпіон світу навіть пустив сльозу.

"Іньєста навчив мене": Гвардіола та Зідан зробили круті компліменти Андресу. Тим часом півзахисник Барси зізнався, що покидає і Європу, бо не зміг би грати проти рідної каталонської команди.

Світ

Емері підтвердив, що покине ПСЖ по завершенні сезону. Керівництву клубу вияилось замало перспективи золотого дублю у Франції та раннього вильоту з Ліги чемпіонів. Тим часом ультрас ПСЖ наїхали на Неймара і ще кількох гравців через їхню поведінку.

"Подряпають ваші гаманці": Авторитетне європейське видання назвало фінал Ліги чемпіонів у Києві одним з найдорожчих за роки. Навіть для іспанців ці витрати відчутні.

Хаві був вилучений у фіналі Кубка Катара після суперечливого використання VAR, Аль-Духайль здобув трофей.