УКР РУС

Головні новини футболу: Барселона зіграла внічию з Челсі завдяки голу Мессі, CAS пояснив рішення у "справі Маріуполя"

21 лютого 2018 Читать на русском

Вашій увазі дайджест головних новин за 20 лютого.

Ліга чемпіонів

Барселона завдяки голу Ліонеля Мессі вирвала нічию в матчі проти Челсі. Аргентинець вперше в кар'єрі зумів відзначитись у воротах лондонської команди та подарував каталонцям серйозний гандикап перед матчем-відповіддю. Відзначимо, що одним із найкращих гравців матчу став колишній футболіст Шахтаря Вілліан, який забив єдиний гол своєї команди.

Баварія вдома розгромила Бешикташ та практично гарантувала собі вихід у чвертьфінал турніру. Відзначимо, що на результат серйозно вплинуло вилучення екс-гравця Динамо Домагоя Віди. Хорват отримав червону картку за рахунку 0:0, а матч завершився поразкою стамбульців з рахунком 0:5.

Шахтар – Рома

Сьогодні у Харкові на ОСК "Металіст" Шахтар прийме Рому в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Зустріч розпочнеться о 21:45. Напередодні тренери обох команд провели передматчеві прес-конференції та відкрите тренування.

Були побоювання, що через проблеми з плечем поєдинок може пропустити Бернард, проте Паулу Фонсека заявив, що бразилець готовий взяти участь у грі. У Роми під питанням участь у матчі віце-капітана команди Алессандро Флоренці.

Поєдинок відвідає колишній наставник Шахтаря Мірча Луческу, який вважає, що команда під керівництвом Паулу Фонсеки зовсім не змінилась.

Маріуполь – Динамо: реакція на рішення CAS

19 лютого Спортивний арбітражний суд Лозанни залишив у силі рішення Апеляційного комітету ФФУ про технічну поразку Динамо за неявку на матч чемпіонату України у Маріуполь 27 серпня 2017 року. Вчора, 20 лютого, з'явився текст вказаного рішення CAS.

Суд визнав неповажною причину неявки Динамо у Маріуполь на матч 7 туру УПЛ. У своїх апеляціях, поданих 8 грудня 2017 року в CAS, ФК Динамо Київ виправдовував свою відсутність у Маріуполі на підставі інформації, отриманої від правоохоронних органів, які підтвердили, що було небезпечно грати матчі в цьому місті через військовий конфлікт у регіоні.

Суд дійшов висновку, що апеляції повинні бути відхилені, без необхідності визначити, чи є проблеми безпеки в регіоні поважною причиною того, що ФК Динамо Київ не брав участь у матчах.

Президент ФФУ Андрій Павелко вважає рішення суду хорошим щепленням від вірусу вседозволеності та хаосу. Українські журналісти в свою чергу припускають, що президент ФФУ хоче заняти місце Григорія Суркіса в УЄФА, а "справа Маріуполя" була політичними іграми.