УКР РУС

Головні новини футболу 16 березня: жеребкування 1/4 фіналу Ліги чемпіонів та Ліги Європи, українці за кордоном зіграли по-різному

17 березня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 16 березня.

Жеребкування 1/4 фіналу єврокубків

Відбулось жеребкування 1/4 фіналу Ліги чемпіонів та Ліги Європи. У ЛЧ топ-парою є протистояння Ліверпуля та Манчестер Сіті. Також між собою зустрінуться фіналісти минулорічного розіграшу: Ювентус та Реал. Рома, яка вибила з турніру Шахтар, гратиме проти Барселони.

У ЛЄ головний фаворит Атлетіко зустрінеться зі Спортінгом. Кривдник Динамо Лаціо гратиме із Зальцбургом.

Став відомий календар матчів 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, а букмекери вже визначили фаворитів на цій стадії єврокубків.

Підсумки єврокубкового тижня

Ліонеля Мессі визнали найкращим гравцем тижня у Лізі чемпіонів. У Лізі Європи це звання виборов півзахисник ЦСКА Олександр Головін. УЄФА також назвав символічну команду тижня у ЛЄ.

Римські клуби Рома та Лаціо вперше за 19 років одночасно вийшли в 1/4 фіналу єврокубків. До цього можна додати досягнення представників Серії А: цього сезону в чвертьфіналі ЛЧ гратиме дві італійських команди, чого не траплялось вже 11 сезонів.

Цікаво, що вперше в історії ЛЄ в 1/4 фіналу зіграють команди з 8 різних країн.

Початок ігрового вікенду

Перші матчів турів відбулись в Іспанії, Німеччині та Франції. Леванте вдома переміг Ейбар та отримав "подушку безпеки" перед зоною вильоту.

Штутгарт на виїзді здолав Фрайбург. Екс-команда Артема Кравця піднялась на 8-е місце, наблизившись до зони єврокубків.

Монако здобув вольову перемогу над Ліллем. "Доги" продовжують своє падіння та досі перебувають у зоні вильоту. Монако ж має перевагу над Марселем, однак монегаски теоретично все ще можуть втратити срібло.

Лех з Костевичем розгромив Лехію Гданськ, Хобленко на поле не вийшов. У Туреччині Карабюкспор Рибки, Кравченка та Блізніченка розгромно поступився Османліспору.

Альбасете без Зозулі переміг Севілью Атлетіко та зберігає шанси на плей-офф за вихід у Прімеру.