УКР РУС

Головні новини футболу 12 березня: Шахтар готується до Роми, Шевченко викликав 25 гравців на два матчі збірної України

13 березня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 12 березня.

Шахтар готується до матчу з Ромою

Паулу Фонсека взяв на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 21 гравця. "Гірники" вже прилетіли у Рим та провели там відкрите тренування. Відомо, що на матчі будуть присутні 45-47 тисяч вболівальників.

Як і Паулу Фонсека, Ейсебіо Ді Франческо відповів на запитання журналістів на передматчевій прес-конференції та оголосив заявку своєї команди.

У італійських ЗМІ вже спрогнозували стартові склади Шахтаря і Роми на цю зустріч.

Матч Рома – Шахтар відбудеться 13 березня. Початок о 21:45. Перший матч завершився з рахунком 2:1 на користь "гірників".

Шевченко оголосив заявку на березневі матчі

Андрій Шевченко оголосив список з 25-и футболістів, які викликані на товариські матчі збірної України проти Саудівської Аравії (23 березня) та Японії (27 березня). Додамо, що список викликаних легіонерів до національної команди був відомий ще раніше.

Цікаво, що збірна України вже навіть визначилась з кольорами форми, у якій зіграє товариські матчі.

Андрій Ярмоленко, який міг пропустити збори команди Шевченка через пошкодження, потрапив у список. Також там є форвард бельгійського Гента Роман Яремчук, якому загрожує довге лікування від травми.

ЧС-2018 бойкотувати не збираються

Напередодні з'явилась інформація, що Англія, Японія, Польща та Австралія можуть бойкотувати чемпіонат світу в Росії. Причина: в англійському містечку Солсбері був отруєний колишній російський подвійний агент (був завербований британцями у 90-х) Сергій Скрипаль разом з його дочкою Юлією.

Однак Федерація футболу Польщі категорично заперечила можливість бойкоту турніру. Головний тренер збірної Німеччини Йоахім Льов також пояснив, чому його команда обов'язково поїде влітку грати на полях Росії.

А колишній президент ФІФА Йозеф Блаттер запевнив, що ЧС-2018 у Росії відбудеться, і цей турнір вже ніхто не скасує. Таким чином, доречно говорити лише про бойкот політиків, а не футболістів.

Чемпіонат світу в Росії відбудеться у 11 містах з 14 червня по 15 липня 2018 року.