УКР РУС

Головні новини футболу 10 жовтня: Україна розписала нічию з Італією, юнацькі збірні стартували у відборах до Євро

11 жовтня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 10 жовтня.

Італія – Україна

Національна збірна України звела до нічиєї товариський матч проти Італії. На гол Федеріко Бернардескі після помилки Андрія Пятова "синьо-жовті" дуже швидко відповіли результативним ударом Руслана Маліновського. До речі, це взяття воріт стало дебютним для хавбека у футболці збірної. Дивіться відео голів і огляд матчу.

Головний тренер України Андрій Шевченко залишився задоволений таким результатом. А от наставник "скуадри адзурри" Роберто Манчіні вважає, що його команда заслуговувала більшого. Олександр Караваєв також поділився своїми враженнями від матчу, а Федеріко Бернардескі попросив вибачення у своїх вболівальників.

У протистоянні з Україною Італія видала найкращий результат за ударами в площину воріт з літа 2017 року, однак поряд з тим продовжила пропускати, повторивши антидосягнення 60-річної давнини. Матч було призупинено для вшанування пам'яті жертв трагедії в Генуї. Артем Кравець провів на полі 14 хвилин і отримав травму.

Юнацькі збірні України

Збірна України U-19 у відборі до Євро-2019 мінімально перемогла Албанію – вирішальний гол на рахунку форварда Шахтаря Мудрика.

Збірна України U-17 менш вдало дебютувала у відборі до Євро-2019. Підопічні Володимира Єзерського звели до нічиєї матч проти Ісландії, де пропустили 2 швидкі голи.

Молодіжна збірна відвідала військовий госпіталь у Києві. Команда Олександра Головка готується до поєдинку з шотландцями.

Інші топ-події

Андрій Лунін опинився серед трансферних невдах Ла Ліги, а Валенсія втерла носа Барселоні та Реалу – аналіз ігрової практики нових футболістів усіх клубів чемпіонату Іспанії.

УЄФА збільшив премії учасникам Ліги націй. Україна заробить 1,5 млн євро, а також має шанс подвоїти цю суму, якщо стане переможцем своєї групи.

Тайсон визнаний найкращим гравцем Шахтаря у вересні, а також потрапив у збірну першого кола УПЛ за версією InStat, де цілковита домінація Шахтаря.