УКР РУС

Головні новини 15 червня: Шахтар презентував нового тренера, Динамо віддало двох гравців Зорі, Франція здолала Німеччину

16 червня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 15 червня.

Євро-2020

Завершився перший тур групового етапу Євро. Франція прагматично переграла безідейну Німеччину завдяки автоголу. В іншому матчі цього квартету Португалія на останніх хвилинах влаштувала розгром Угорщині. Кріштіану Роналду відзначився дублем і став абсолютним рекордсменом чемпіонатів Європи.

Матч України проти Північної Македонії на Євро-2020 стане частиною суддівського експерименту. Олександр Зубков пропустив тренування збірної України, але ще має шанси зіграти на турнірі. Ілля Забарний і Анатолій Трубін потрапили до зіркового списку номінантів Golden Boy-2021.

Україна

Шахтар презентував Роберто Де Дзербі – італієць озвучив причину, через яку наважився на переїзд в Україну. Динамо вийшло з відпустки – кияни провели перше тренування без Луческу.

УПЛ затвердила склад учасників сезону 2021/22 і опублікувала календар першого кола – відома дата Класичного.

Зоря офіційно підсилилась двома гравцями Динамо. Сергій Булеца та Ахмед Алібеков приєднались до луганського клубу на правах оренди. Василь Кобін повернувся у Минай, хоча лише в березні попрощався з клубом.

Трансфери

Карло Анчелотті не схвалював трансфер Андрія Луніна – на українця з'явився реальний претендент. Віталій Миколенко потрапив у список пріоритетних трансферів Наполі.

Арсенал зробить Шахтарю спокусливу пропозицію щодо Манора Соломона. Португальський дует Манчестер Сіті погодився перейти в Барселону – вибуховий обмін стає реальнішим.