УКР РУС

Головко розповів, що завадило йому перейти із Динамо в Ліверпуль

28 березня 2020 Читать на русском

Колишній захисник Динамо Олександр Головко пригадав інтерес до своєї персони з боку Ліверпуля.

"Ліверпуль був зацікавлений – 100%. Тільки відсутність досвіду і комунікації завадили мені туди перейти. Я вже прощався з одноклубниками, вирушив у Ліверпуль з представниками Динамо, вважаючи, що їду підписувати контракт. Але на місці виявилося, що я один з трьох претендентів.

Головко – про свій перехід у Динамо: Дніпро вже узгодив мій трансфер, але тут втрутився Суркіс

Я зустрівся з Жераром Ульє в ресторані, переговорив з ним тією англійською мовою, яка була у мене в той час. Потренувався з ними тиждень, повернувся додому – і все. Підписали вони камерунця Рігобера Сонга.

Що з Ліверпулем не склалося, я зрозумів, коли Валерій Васильович запитав: "Ну як ти? Будемо працювати?" Я все зрозумів і відповів, що, звичайно, будемо. Хтось подумав би, що це питання грошей, але для мене це було питання нового виклику в кар'єрі і нових завдань у футболі.

Я не питав про зарплату чи підйомні, а хотів спробувати себе на цьому рівні. Це було для мене, м'яко кажучи, розчарування, за яким послідувала чорна смуга – з травмами, смертю Васильовича, завершенням виступів. Але, повторюся, я не скаржуся – у футболі наше покоління прожило досить хороше життя", – цитує Головка офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, Головко виступав за Динамо з 1996 по 2004 рік. Він був основним центральним захисником у команді Лобановського, яка грала у півфіналі Ліги чемпіонів сезону 1998/99.

"Циганик пообіцяв запустити у мене стільцем". Топ-журналіст 90-х – про розмову з Ахметовим та комп’ютерний гол Динамо