УКР РУС

Головаш: Я вів переговори з декількома клубами, але Яковенко вибрав "Динамо"

4 лютого 2016 Читать на русском

Андрій Головаш, агент Олександра Яковенка, прокоментував для "Футбол 24" трансфер футболіста в київське "Динамо".

"Перш за все, нами було прийняте рішення розірвати контракт з "Фіорентиною". Для цього були підстави. Можливо, це потрібно було зробити раніше, але у самого Сашка була принципова позиція, і я з нею згоден повністю. Він довів, що має почуття гідності і характер. Проблеми в "Фіорентині" були швидше особистого характеру, ніж футбольного. Зверніть увагу, що за весь час перебування Яковенка в "Фіорентині" ні Монтелла, ні Соусу жодного разу не виступили з критикою футболіста.

Коли ж нашим адвокатом були відправлені ознайомлювальні листи з поясненнями, то клуб відразу ж перейшов до теми переговорів", - сказав Головаш.

"В результаті нами була досягнута поставлена ​​мета. З огляду на ситуацію, я вів переговори з декількома клубами, надходили пропозиції і від самої "Фіорентини", але вибір був за Сашком. Він вибрав київське "Динамо", - відзначає агент футболіста.

"Саша може грати на будь-якій атакувальній позиції і напевно що буде корисний команді.
Я розумію, що Яковенко не розпіарений і не роздутий, як мильна бульбашка в українських ЗМІ, але тим не менше він чемпіон Бельгії і володар Кубка Бельгії з "Андерлехтом", має досвід гри в Лізі чемпіонів і Лізі Європи (саме його "золотий гол" вивів "Андерлехт" в Лігу чемпіонів після 8-річної перерви!), пограв в іспанській Прімері в складі "Малаги" і в голландській Ередивізії з "Ден Хаагом", перебуваючи в оренді. Думаю, не багато таких українських футболістів грає в нашому чемпіонаті", - підсумував Головаш.

Олександр Гапоненко, Футбол 24