УКР РУС

Головаш про можливий відхід Хачеріді, долю Вороніна та інших підопічних

31 березня 2013
Автор: Васька Барандій

Відомий футбольний менеджер Андрій Головаш в ексклюзивному інтерв'ю Football.ua розповів про ситуацію навколо своїх зоряних клієнтів - Андрія Вороніна, Євгена Хачеріді, Олександра Яковенка, Дениса Гармаша та Дениса Олійника.

- Які варіанти розвитку подій для Андрія Вороніна? Чи є шанси, що в Німеччині йому запропонують постійний контракт?

- Поки варіант тільки один. Андрій Воронін повертається в московське „Динамо” з наступного сезону. Ніякі інші варіанти не розглядалися, так як в орендному договорі у „Фортуни” не було прописано право викупу контракту гравця або будь-які інші можливості.

- Чи були бесіди з керівництвом московського „Динамо”? Чи хочуть вони повернути гравця?

- У кінці листопада минулого року я спілкувався з президентом Динамо Соловйовим. Він же не раз висловлював свою позицію щодо повернення Вороніна в „Динамо”. Інша справа, що за умовами оренди у московського клубу не було ніяких шансів повернути Андрія раніше обумовленого терміну.

- Які основи причини того, що Андрій практично не грає за „Фортуну”?

- Спочатку сезону він грав регулярно і навіть потрапляв у збірну туру за версією різних видань. Але тренувався він на тлі тривалого лікування. Почалося все в Москві, коли Сілкін перевів Вороніна в дубль і він тренувався на синтетиці.

У нього завжди були проблеми з синтетичним покриттям та в клубі не могли про це не знати. Ігровий і тренувальний ритм в клубі, плюс лікування в сумі не принесли бажаного результату. Тоді вирішили взяти паузу - команда набирала очки, а гравцеві треба було відновитися. Тому вирішили почати все з початку в новому році.

У січні „Фортуна” відправилася на збори, де Андрій виглядав дуже пристойно, але знову отримав пошкодження. Серйозне пошкодження - перелом носа, перелом трьох кісток. Першим же рейсом він вирушив до Німеччини, де йому провели 6-годинну операцію. Тільки зараз Воронін почав працювати в загальній групі.

- Багато говорилося про майбутнє Олександра Яковенка. Не могли б ви деталізувати ситуацію: у нього є пропозиція від „Фіорентини”? Або мова зовсім про інше італійському клубі?

- До кінця сезону Саша є гравцем „Андерлехта”, і ми не хочемо робити заяви або давати коментарі з цього приводу. Скажу лише, що ми визначилися з майбутнім гравця.

- Чи пропонував „Андерлехт” Саші новий контракт? Чи були конктакти з українськими клубами з цього приводу?

- Розмови велися, але ми чітко висловили свою позицію і її не міняли. Що стосується України, то який сенс їхати туди, виступаючи в Лізі чемпіонів і маючи пропозиції з топ-чемпіонатів?

- Нещодавно ще один ваш клієнт Євген Хачеріді підписав новий контракт з „Динамо”. Чи немає у нього бажання пограти в одному з топ-чемпіонатів? Як ви думаєте, відпустило б його керівництво клубу при наявності цікавої пропозиції?

- Женя не приховував і не приховує, що, як будь-який нормальний футболіст, хотів би спробувати свої сили в одному з топ-чемпіонатів. Стосовно цього у нас є певна домовленість з керівництвом „Динамо”. Але, безумовно, будь-який перехід повинен мати сенс.

- Дуже мало грає в „Дніпрі” Денис Олійник. Чи не було у вас бесід з гравцем або керівництвом Дніпра про можливий трансфер? Які в принципі його перспективи в дніпропетровській команді?

- Чому Олійник не грає - питання до клубу, який його шалено хотів і заплатив пристойні гроші. В кінці року нам сказали, що трансфер Дениса не розглядається, а в лютому, коли в Європі закрилося трансферне вікно, були готові до діалогу на незрозумілих умовах. Поки перспектива Олійника в „Дніпрі” виглядає так - чекати закінчення контракту і потім переходити в інший клуб.

- Через півтора року закінчується контракт Дениса Гармаша. Чи було пропозицію від „Динамо” за новою угодою? Чи налаштований сам гравець підписувати новий контракт або буде чекати пропозицій з-за кордону?

- Півтора року - термін пристойний і ми будемо уважно дивитися за розвитком подій. Гармаш відчуває себе комфортно в „Динамо” і поки рано про щось говорити на цю тему

Джерело: football.ua