УКР РУС

Голова російських вболівальників: На матч в Молдові "мали приїхати" автобуси з "Правим сектором"

12 жовтня 2015 Читать на русском

Голова Всеросійського об'єднання вболівальників Олександр Шпригін прокоментував ситуацію на трибунах в Кишиневі під час матчу відбору до Євро-2016 між командами Молдови та Росії.

"Спершу, однак незрозуміло чому, цей матч віднесли до категорії підвищеної складності. Але такого просто не могло бути - хоча б через малу місткість місцевого стадіону.

Перед грою читав різноманітні казки про "автобус одеситів", про румунів... Але ж з якоїсь причини це підігрівалося. І в підсумку за добу до гри вже на рівні служб безпеки йшла мова про те, що їдуть два автобуси з бійцями "Правого сектора". Зокрема такою інформацією обмінювалися служби безпеки, поліцейські. Представники російського футбольного союзу у нас неодноразово уточнювали: чи чули ми щось про ці два автобуси?

Ми ж на це відповідали сміхом, оскільки "Правий сектор" - це міф для журналістів. Українські ж фанати, скільки б не було зустрічей з нашими, завжди отримували на горіхи, або просто тікали.

Щодо їх Майдану, то там лише одна назва. Наші вболівальники ходили туди просто, щоб подивитися на цікаве місце. Як іноземці в Москві - на Червону площу і на Арбат. На Майдані наметів 30-40, а всередині 20 бомжів. Табір величезний, проте народу немає.

Чому були образливі кричалки про Путіна та до чого там український прапор? Загадка. Якщо раніше в Одесі фанати не визнавали місто в складі України, то зараз пішла тенденція - при доброзичливому ставленні в цілому до нас, співають ці пісеньки, скандують різну гидоту. Навіть білоруси сіли на цю хвилю, почали писати банери литовською та згадувати період історії, коли вони були в складі Князівства Литовського.

В результаті на трибунах був обмін думками: молдавани вивісили банер "Молдова - румунська земля", наші закричали "Придністров'я - російська земля". Опісля в їх секторах розгорнули прапори з кельтськими хрестами, прапори з емблемою "Правого сектора"... Я так зрозумів, що делегат нічого не заніс до протоколу. Інакше молдаван чекав би серйозний штраф.

А що стосується бійки між росіянами та молдаванами на їх Майдані, то в мережі є запис, на якому три надто нетверезі людини йдуть цим Майданом та кричать образливі речі. Лише це, і все, а такого, щоб натовп на натовп, не було", - розповів Шпригін в інтерв'ю виданню "Советский спорт".

Нагадаємо, раніше "Футбол 24" повідомляв, що російських вболівальників в Молдові зустріли прапором України, кулаками та образливими кричалками.

До слова, Молдова готова до санкцій УЄФА за образу Путіна.