УКР РУС

Голова НАЗК розповів, коли завершиться перевірка декларації Павелка, та за чиї кошти літав у Лілль на Євро-2016

25 вересня 2018 Читать на русском

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул відкидає закиди певних громадських організацій про те, що він допомагає президенту ФФУ та голові бюджетного комітету парламенту Андрію Павелку уникнути відповідальності.

Так, він стверджує, що відвідував матч Євро-2016 Україна – Німеччина 12 червня 2016 року у Ліллі за свої кошти. Щодо перевірки декларацій Павелка, про що було анонсовано ще у травні 2018 року, Мангул повідомив, що цей процес буде завершений після отримання необхідної інформації від банку за рішенням суду.

Павелко – про статтю France Football: Будь-який ЗМІ розміщує за гроші будь-які статті, які ви тільки уявите

"Я не літав до Лілля з президентом Федерації футболу України", – сказав він у коментарі журналістам у вівторок.

Відповідаючи на питання, чи літав він до Лілля тим літаком, який був оплачений коштами ФФУ, Мангул зазначив: "Тим – це яким? Я літав за свої власні кошти. Це був пакет, який включав переліт в обидва кінці, квиток (на матч Євро-2016 Україна – Німеччина – Футбол 24), атрибутику та відвідування декількох екскурсій. Загалом це коштувало близько 1 тисячі євро".

"Пане Холодницький, нічого не соромтесь – беріть свою коханку в чартер ФФУ"

Також голова НАЗК наголосив, що на сьогоднішній день перевірка декларації Павелка призупинена у зв'язку з тим, що "суд надав доступ до банківської таємниці, щодо банківських рахунків". "Ми отримаємо цю інформацію з банку, опрацюємо та будемо виходити на проект рішення", – додав він.