УКР РУС

Голова КДК ФФУ: Відмінили картку Ярмоленка через рапорт арбітра

8 травня 2015 Читать на русском

Голова КДК ФФУ Денис Манів розповів про причини, по яких комітет прийняв рішення скасувати жовту картку Андрію Ярмоленко у матчі з "Волинню", через яку півзахисник "Динамо" міг пропустити матч з "Шахтарем".

"Ми завжди керуємося дисциплінарними правилами, які затверджені Федерацією футболу України. І в випадку з відміною картки Ярмоленку теж керувалися. Я вже неодноразово коментар з цього приводу давав і ще раз скажу, які мотиви прийняття цього рішення.

По-перше, всі бачили, і відеозапис це підтверджує, що симуляції в тому моменті не було. По-друге, зізнався в помилці сам арбітр, який обслуговував цей матч, він дав письмовий додатковий рапорт, в якому вказав, що він зробив помилку - що не було симуляції, тому не було підстав давати попередження. По-третє, був висновок комітету арбітрів, в якому також визнали факт відсутності симуляції з боку Ярмоленка.

Але найголовніше - був рапорт арбітра, тому ми не оцінювали обставини, які, скажімо, не підлягали доведенню. Тобто всі професійні люди, які були учасниками цього процесу, визнали факт того, що симуляції не було.

Так як був додатковий рапорт арбітра, і він визнав свою помилку, так як був висновок компетентних осіб і органів по цьому епізоду, вважати цю помилку явною були всі підстави. Це перше. Друге - є практика органів правосуддя УЄФА і ФІФА, яку ми теж вивчали, розглядаючи це питання. Якщо ви переглянете, починаючи з 2008 року по сьогоднішній день, ви побачите, що такі рішення приймаються за подібних ситуацій. Коли ми приймали це рішення, ми теж виходили з існуючої практики, якою ми теж, згідно з правилами, можемо керуватися і приймати її до уваги.Ми все відразу побачили, що там не було симуляції. Ми переглядали кілька разів, але з першого разу побачили, що не було симуляції. От ви говорите: з 10-го повтору... Хтось вивчає нормативний акт, йому потрібно 30 або 50 разів прочитати. А мені, наприклад, одного або двох разів досить", - сказав Манів.