УКР РУС

Голова Федерації футболу Маріуполя Журавльов: Якщо виявиться, що Суркіс сфальсифікував документи, тоді будемо наполягати на відкликанні його з УЄФА

25 вересня 2017 Читать на русском

Президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов розповів про те, наскільки легітимним могло бути висунення Григорія Суркіса на посаду в УЄФА від України.

"Якщо б Динамо приїхало у Маріуполь та зіграло б згідно регламенту – не було б ніяких проблем. А так, громадськість була розбурхана, військові почали виявляти невдоволення. Вони сказали: Давайте все ж таки звернемося в ФФУ з проханням. Григорій Суркіс є представником від України в УЄФА, але чи може він представляти інтереси країни? Ми написали листа на ім’я Павелка з проханням надати документи про висунення Григорія Михайловича Суркіса від України. Була відповідь, підписана генеральним секретарем, де сказано, що у ході перевірки жодного документа, яким було б висунена кандидатура Суркіса, не виявлено. Я такого не очікував.

Було засідання Федерації футболу Києва, де Кочетов зібрав виконком і підписав усі документи. Це було 25-го грудня 2014 року. А вже 20-го січня вони відправили документи в УЄФА. Я телефонував багатьом людям, зустрівся з ними. І усі ці керівники не знають про таке висунення, вони не підписували ніяких документів. Я ще хотів би звернутися до правоохоронних органів, щоб вони все ж таки взяли до уваги це, і провели необхідні експертизи. Якщо зараз виявлять і доведуть, то наступними за це мають взятись правоохоронні органи. Тому що це підробка документів та махінації.

Незрозуміло, чому кандидатів висуває Київська федерація, тому що це має робити орган ФФУ – виконком або конгрес. Якщо не дай Бог вийде так, що Григорій Михайлович у чомусь замішаний, або його підставили (а я допускаю, що його підопічні або функціонери, які готували документи, могли провести фальсифікацію), то мені тоді його дуже шкода.

Я прошу УЄФА розібратись. І якщо має місце фальсифікація документів – безумовно будемо наполягати на відкликані Григорія Суркіса з УЄФА. Не може людина знаходитись незаконно у найвищому органі європейському і представляти там країну.

Це не війна Суркісів проти Маріуполя, це реальна війна Росії проти України. Я так скажу, розуміючи те, що у сім’ї Суркісів є інтереси в Росії, є родинні зв’язки з олігархами, у тому числі з Медведчуком, який має близькі стосунки з президентом Росії, я це називаю футбольним сепаратизмом. В той час, коли Україна захищає Донбас, той же Маріуполь, і об’єднує всілякими методами, футбол як найбільш масовий вид спорту, здавалося б, об’єднує найкраще. Але керівництво клубу Динамо Київ працює тільки на роз’єднання України", – розповів Журавльов в ефірі програми "Великий футбол".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Федерації футболу Маріуполя Журавльов закликає УЄФА перевірити легітимність призначення Суркіса на посаду віце-президента УЄФА.