УКР РУС

Голова федерації футболу Маріуполя Журавльов: Суркіс часто їздить в Москву. Може, там він отримує прохання від агресора

13 серпня 2017 Читать на русском

Голова федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов прокоментував небажання київського Динамо проводити матчі чемпіонату України в Маріуполі.

"В останні дні йде нагнітання ситуації навколо майбутніх матчів в Маріуполі, Динамо веде інформаційну війну проти мирного, футбольного, патріотичного міста Маріуполя. ФФУ та її керівники, федерація футболу Маріуполя, Маріуполь роблять все можливе і неможливе, для того, щоб великий футбол був на Донбасі.

Переконаний, що тут замішана політика, а не безпека учасників змагань. Можливо, це пов'язано з тим, що пан Суркіс (мабуть, мається на увазі Григорій, – прим. Футбол 24) часто відвідує Москву, для проведення консультацій щодо організації ЧС-2018 і там отримує певні прохання від керівництва країни-агресора щодо Маріуполя та Донбасу?

Це звичайно мої припущення, але не може один клуб і його керівництво, навіть з огляду на авторитет Динамо, так нешанобливо ставитися до любителів футболу Маріуполя, Донбасу і України. Незважаючи на те, що в Маріуполі знаходяться Нацполіція, ВСУ, СБУ, ГПУ та інші підрозділи, клуб Динамо нагнітає і намагається скористатися своїм футбольним авторитетом. У мене є тільки одна відповідь, що це чистої води сепаратизм і підрив цілісності України на замовлення агресора Росії.

Мене як громадянина України, також хвилює одне питання. Діти-футболісти Динамо, яким 18, 19 і більше років, от до якого військкомату вони приписані і чи приписані взагалі? Такі ж їх однолітки несуть службу в Маріуполі, захищаючи цілісність України та її мирне життя", – написав Журавльов на своїй сторінці в Фейсбуці.

Батьки футболістів ДЮСШ Динамо просять керівництво України не проводити матчі в Маріуполі

Нагадаємо, що поліція Донецької області дала письмові гарантії безпеки для проведення футбольних матчів у Маріуполі.