УКР РУС

Голос Неаполя. Даніеле "Децибел" Белліні

7 травня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Хоча італійська Серія А здала марку і втратила у видовищності, на відміну від тої ж Прімери або Бундесліги, проте у неї залишаються свої віддані фанати, які закохані у чарівний шарм цього чемпіонату, що здатний панувати лише на Апеннінському півострові.

Італійська першість кишіла зірками наприкінці 90-х - на початку нульових, коли сам чемпіонат перебув на зорі слави, а італійські команди не мали рівних на європейській арені, матчі між "Міланом" і "Ювентусом" або будь-якими іншими апеннінськими грандами затьмарювали собою не менш легендарне Ель Класіко. Проте це все відійшло у минуле. Футбол в Італії зараз переживає свій не найкращий період, але там все-таки знаходяться люди, які продовжують любити цей чемпіонат всім своїм серцем, популяризуючи його у світі найрізноманітнішими шляхами, які для футболу до останнього часу були справжньою дивовижею.

Одним із цих новаторів і популяризаторів італійської першості став справжній голос "Наполі" - Даніеле Белліні, який прославився завдяки ролику, викладеному в Інтернеті, де він емоційно і пристрасно, аж до мурашок по шкірі, оголошує автора голу у ворота "Борусії" - Гонсало Ігуаїна дев’ять разів поспіль. 

Після цього почали жартувати: якщо відзначиться гравець із номером крупнішим, то Белліні доведеться нелегко, але сам італієць сказав, що більше десяти разів прізвище гравця не повторює. Наслідком стало те, що завдяки цьому ролику він здобув світову славу. Це дозволило Даніеле стати не менш популярною персоною в Неаполі, ніж вищезгаданому аргентинцю або Мареку Гамшеку, але цього всього могло б не бути... 

Даніеле майже все своє життя працював ведучим на клубному радіо "Наполі", а у вільний від цього час підпрацьовував на вечірках і дискотеках. Проте романтику, який говорить відкрито про те, що не в захваті від божевільних грошей у футболі, випав чарівний шанс підмінити свого колегу у якості диктора на "Сан-Паоло", після чого "Децибел" (дикторське прізвисько) не пропускає відтоді жодного матчу "Наполі" вже шість років поспіль.

Приємно те, що він не ставиться до цього всього як до роботи, адже для нього це улюблена справа всього життя, яку він старанно виконує щотижня. При цьому підготовка до матчу - зовсім нелегка справа, адже італійцю потрібно економно ставитися до свого голосу - без потреби не виходити надвір або не пити прохолодних напоїв, адже можна повторити історію друга, замість якого Даніелле опинився на стадіоні.

В команді з'явилась традиція, що гравці мають привітатись перед матчем з диктором так би мовити на удачу, де ще можна таке побачити?

На фото: Старих друзів не буває

А те, що коли в команду приходять новачки, Белліні розмовляє з ними декілька хвилин, щоб дізнатися, як правильно вимовляти їхнє ім'я і прізвище - це просто вершина професіоналізму, адже за його словами, коли тебе слухають вщент заповнені трибуни "Сан-Паоло", то права на помилку просто не може бути.

Італієць більше, ніж просто працівник стадіону для неаполітанців - Даніеле став справжньою частиною і символом цього клубу. Він робить все можливе, що в його силах для того, аби його рідна команда перемагала. А найголовніше те, що від "Децибела" кожна буква і кожне слово лунає щиро - від самого серця, проте саме сьогодні сподіватимемось, що приводу аби почути його голос у нас не буде.