УКР РУС

Глава КДК: Аргументи "Шахтаря" з приводу невинності Ракицького - безпідставні

18 травня 2015 Читать на русском

Глава КДК ФФУ Денис Манів розповів, чому скасували апеляцію "Шахтаря" щодо жовтих карток Тайсона та Ярослава Ракицького.

"Неприємно і прикро чути звинувачення на свою адресу і своїх колег про те, що ми свідомо затягуємо розгляд справ, віддаємо перевагу тій чи іншій команді. Тим більше неприємно, коли такі звинувачення необ'єктивні. Ми розглянули спір в межах регламенту, тобто за два тижні. Ми маємо право розглядати такі справи тільки після того, коли до нас звернеться клуб або зацікавлена ​​особа. Два тижні нам знадобилося для збору відповідних документів і матеріалів.

Ми залучали до цієї справи кваліфікованих людей, зокрема і професіоналів з комітету арбітрів. Аргументи і докази "Шахтаря" з приводу невинності Тайсона і Ракицького Комітет розглянув, однак вважає, що вони безпідставні. КДК ФФУ визначив, що порушення у випадку цих футболістів були. У листі в клуб ми пояснили наше рішення, і відповіли на аргументи "Шахтаря". Комітет вирішив, що був необов'язковий фізичний контакт - це був небезпечний напад на гравця.

У нас немає шаблонних ситуацій. І картку Ярмоленка ми скасовували не тому, що арбітр визнав свою помилку. Ми скасували картку Ярмоленка виходячи з багатьох доказів, зокрема відеоматеріалів і рішень моїх колег, серед яких є колишні арбітри. Ми порахували той випадок явною помилкою арбітра. У випадку із Ракицьким і Тайсоном такої помилки не було.
 
На підставі чого прийняли рішення скасувати жовту Ярмоленка? Є стаття 60 пункт 4.3, який дозволяв нам прийняти таке рішення. У цьому випадку ми можемо розглядати тільки рішення дисциплінарного характеру. Розглядати рішення з приводу, наприклад, не призначених пенальті ми не можемо. У випадку з картками Ярмоленка, Тайсона і Ракицького ми керувалися відповідними висновками фахівців. Повторюся, ми завжди керуємося документами і фактами, а не чимось ще", - сказав Манів.