УКР РУС

Гладкий: "Шахтар" з "Металургом" - в рівних умовах

16 травня 2015 Читать на русском

Нападник "гірників" Олександр Гладкий розповів, чого очікує від матчу з донецьким "Металургом" і про шанси "Дніпра" на кубок Ліги Європи.

"У попередньому матчі з "Металургом" втратили очки. Реванш? Не те, щоб налаштовувались на реванш. У поєдинку першого кола ми програли з власної вини. Але зараз для нас матчі чемпіонату, - як фінал, тому на зустріч з "Металургом" налаштовуємося серйозно. Ми не думаємо про реванш, нам потрібні лише три очки.

Розгром "Металурга" від "Динамо" у минулому турі? В донеччан були відсутні ключові футболісти. У матчі з нами вони захочуть реабілітуватися і перед своїми вболівальниками, і перед собою після такої розгромної поразки. Тому на нас чекає дуже важка гра. Тож потрібно бути у всеозброєнні і перемогти.

Щодо боротьби за другу позицію з "Дніпром", то не варто звертати увагу на дніпрян. У нас свої завдання, цілі, до яких ми маємо йти. Попереду три матчі чемпіонату, Кубок - нам потрібно в кожному протистоянні здобути перемогу, щоб наступного року виступати в Лізі чемпіонів і завоювати Кубок.

Сьогодні не зіграють Адріано і Ракицький. Гадаю, що це велика встрата. Позаяк це ключові виконавці нашої команди. Їх буде дуже не вистачати. Але ті хлопці, які вийдуть на поле, намагатимуться зробити так, щоб цього не було помітно. Хоча в будь-якому випадку для нас це відчутні втрати.

У "Металурга" не буде Прийми та Лазіча. І в нас, і в суперника є футболісти, які зможуть замінити інших. Але для "Металурга" це також втрата. Тим більше, якщо не помиляюся, Лазіч - найкращий бомбардир донеччан. Вважаю, ми в рівних умовах підходимо до протистояння.

Чи стежив за грою "Дніпра" з "Наполі"? Звісно, ми всі дивилися, переживали за хлопців. Вітаю всіх футболістів і тренера, що їм вдалося вийти у фінал. Вони молодці! У такий важкий для нашої країни момент вони добилися результату - дніпропетровці заслуговують на величезну повагу. Дніпряни битимуться до кінця, оскільки вже дісталися фіналу. І не захочуть залишатися другими. Упевнений, вони налаштовані тільки на перемогу.

Я так скажу: "Дніпро" - дуже сильна команда, і її результати говорять самі за себе: вони у фіналі Ліги Європи, борються за друге місце в національному чемпіонаті і пройшли до півфіналу Кубка України. Про що тут говорити? "Дніпро" - сильна команда, з хорошим підбором виконавців", - розповів Гладкий.

Нагадуємо, що матч "Шахтар" - "Металург" Д відбудеться сьогодні о 17:00.