УКР РУС

Гладкий: Бунт бразильців допоміг закріпитсь в основі "Шахтаря"

23 серпня 2014 Читать на русском

Форвард "Шахтаря" Олександр Гладкий розповів про повернення в донецьку команду, особисті цілі на сезон та настрої в колективі.

озмови про перехід в "Шахтарі" почались в кінці минулого чемпіонату, я не пам'ятаю після якого матчу. Я приїхав додому, мені подзвонив Містер і сказав, що він хоче, щоб я повернувся і що він на мене розраховує. І після цього я всі варіанти, які у мене були, відкинув, і дав згоду на перехід.

Щодо "Карпат", то з Димінським не розмовляв. Я з ним за 2,5 року всього пару раз розмовляв. А так розлучилися нормально. Я подякував і тренерському штабу, і з хлопцями добре розлучилися. Спасибі тренерам за те, що вони мені допомогли повернутися в Донецьк, це їхня велика заслуга. Спасибі хлопцям, з якими провів ці 2,5 року. Я їм бажаю тільки удачі.

Не чекав, що початок сезону буде настільки успішним. Але кожен нападник хоче забивати в кожному матчі, я не виняток. Тому я дуже старався добре попрацювати на зборах, набрати хорошу форму, тому що в "Шахтарі" дуже велика конкуренція, потрібно завжди бути у формі. Слава Богу, поки все вдається, це найголовніше.

Може бути, ситуація з небажанням бразильців повертатися в "Шахтардопомогла довести Луческу свою профпридатність. Через це я зіграв і в матчі за Суперкубок в основному складі. І потім з'являвся з перших хвилин. Не можна, звичайно, за рахунок такого вириватися або вигравати, але і це зіграло свою роль, що я з перших же матчів у "Шахтарі" став грати. Конкуренція нікому не шкодила, і для мене це теж не буде на шкоду. Конкуренція допомагає зростанню футболіста і мотивує ще більше працювати, покращувати свою гру, забивати ще більше.

Зараз "Шахтар" кожен матч, по суті, грає на виїзді, я думаюця ситуація повинна ще більше нас згуртувати, щоб добре виступити для Донбасу, для вболівальників, для наших. Зараз складна ситуація в нашій країні, всі це розуміють, і одна з віддушин для людей, коли ми можемо подарувати їм свято своїми перемогами, вдалими виступами "Шахтаря" і у внутрішньому чемпіонаті, і на євроарені.

Звичайно, всі переживають, дивляться новини, читають. Ми ж нормальні люди. Але ми прекрасно розуміємо, що можемо зробити тільки одне - подарувати радість нашим уболівальникам, тільки нашими перемогами. Якби ми могли це все закінчити, ми б все закінчили прямо сьогодні, багато чого б віддали за те, щоб мир якомога швидше настав. Але від нас мало що залежить. Те, що ми можемо робити, ми робимо", - розповів Гладкий, який, до слова, після шести років перерви отримав запрошення до національної збірної.