УКР РУС

Гецко: Покращення у грі "Динамо" не помітив

25 жовтня 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Іван Гецко прокоментував для "Футбол 24" виступ українських клубів в єврокубках.

- Іване Михайловичу, "Динамо" із переконливим рахунком перемогло "Тун". Якість гри киян вам подобалася?

- Перший тайм не подобався взагалі, а другий – більш-менш нормально. Після перерви у киян з’явилися моменти, атакуючі дії, був помітний малюнок. А так, зважаючи на перший тайм, якби не гол Ярмоленко, то ще не відомо як би все обернулося. Адже після того швейцарці зрозуміли, що їм потрібно атакувати й вони почали оголювати фланги. Тому почався веселий футбол. Але, знову ж таки, це не та гра, якої чекають від "Динамо" уболівальники.

- Тобто покращення в "Динамо" не помітили?

- Особливо не побачив. Що сподобалося, так це те, що 2-3 гру склад не змінюється. Не може не тішити, що було знайдено якісь комбінаційні зв’язки. Помітно, що на полі знаходиться команда, яка чогось прагне. А раніше постійно змінювався склад, на кожну гру виходили нові 3-5 футболістів. Це було не правильно.

- Як оціните результати "Дніпра" та "Чорноморця"?

- Від "Чорноморця" очікував більшого. Пропускати такий гол голкіпер на такому рівні не має вправа. Воротар в цілому надломив команду. Прикро втрачати очки у матчі із такою командою, як "Лудогорець". "Дніпру" було важко на такому поганому полі показати свою гру. На такому газоні легше оборонятися, а не атакувати. Було помітно, що у гра дніпрян не вдавалася. Та й швидкостей в нашої команди я не побачив. Добре, що вдалося забити потрібні голи і перемогти. Але перемагати суперника, який в чемпіонаті Португалії бореться за виживання, "Дніпро" повинен не з такими великими зусиллями.

- І наостанок прокоментуйте розгромну поразку "Шахтаря" від "Байєра". Винні судді чи "гірники"?

-  Якби "Шахтар" програв з рахунком 2:1, то ще можна було говорити про помилки, про суддю, який призначив неправильне пенальті. А при рахунку 4:0 говорити про те, суддя зламав гру, є дурницею. Бувають ігри, в яких команда потрапляє в цейтнот. Ось це і сталося із "Шахтарем". "Гірники" виглядали не яскраво, дуже непереконливо. Кого б не звинувачували донеччани, я впевнений, що провинна за втрату очок лежить повністю на футболістах та тренерах "Шахтаря". Усі заміни не підсилили гру "гірників". Взагалі, це не був день "Шахтаря", який віддав повністю ініціативу "Байєру". Прикро, що донеччани так бездарно провели цей матч.

Розмовляв Гліб Ваколюк