УКР РУС

Гецко: Хацкевич знав, що потрібно зіграти в такий футбол, до якого Шахтар не звик

15 квітня 2018 Читать на русском

Екс-форвард національної збірної України Іван Гецко поділився коментарем про матч Шахтар – Динамо (0:1).

"Вірив, що Динамо може обіграти Шахтар. По-перше, щось підказувало, що "гірники", яких останнім часом все хвалили, можуть недооцінити суперника, незважаючи на те, що це їх головний конкурент у чемпіонаті. А по-друге, Динамо втрачати було нічого. Програш все сприйняли б як належне. Однак "біло-сині" пішли ва-банк і, думаю, здивували опонента. Київська молодь, як для такого поєдинку, зіграла чудово.

Шевчук про матч Шахтар – Динамо: Молоді гравці – сила Динамо

Зараз можна знайти масу причин, чому "гірники" поступилися, але програш в Лізі чемпіонів – не головний фактор такого результату підопічних Паулу Фонсека. На мій погляд, зараз у "помаранчево-чорних" настав спад. І його пік припав якраз на гру з Динамо. Останнім часом наставник донеччан склад практично не змінює, і це теж одна з причин поразки.

Думаю, кияни краще розібрали Шахтар. Вони зрозуміли, що грати з цією командою від оборони, сенсу немає. Олександр Хацкевич знав, що потрібно зіграти в такий футбол, до якого "гірники" не звикли. Всі чекали, що Динамо буде шукати шанс у контратаках, але "біло-сині" почали пресингувати, накривати, чого Шахтар не любить, і це стало сюрпризом для Паулу Фонсека.

Пятов про матч Шахтар – Динамо: Це була найбільш невиразна наша гра

Хацкевич начисто переграв Фонсека. Наставник киян, думаю, достукався до молодих футболістів. Вони не тільки атакували, але і терпіли в обороні. Ось якщо так динамівці будуть намагатися діяти і далі, тоді у цієї команди буде майбутнє", – цитує Івана Команда №1.