УКР РУС

Гецко: "Динамо" буде дуже непросто із "Зорею"

4 березня 2015 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Іван Гецко в інтерв’ю "Футбол 24" проаналізував склад пар в 1/4 фіналу Кубка України.

Нагадаємо, що три матчі відбудуться сьогодні, а матч "Чорноморця" і "Дніпра" перенесений на невизначений термін.

- Іване Михайловичу, чи є хоч якісь шанси в оновленого "Металіста" пройти "Шахтар"?

- Не забувайте про таку штуку, як недооцінка суперника. Аби "Шахтар" не подумав, що "Металіст" уже далеко не той, що був раніше і що не має з ким грати. Мені здається, що харків’яни так просто не віддадуть гру, для донеччан це явно не буде легкою прогулянкою. "Металісту" нічого втрачати, ніхто команду не критикуватиме у разі невдачі, а тому футболісти будуть розкутими. Ну, і "Шахтар" готуватиметься в цій грі до Ліги чемпіонів, тому футболісти більше думатимуть про "Баварію", а не про "Металіст", можливі зміни у складі. Хоча Луческу знає, що робить, не дарма його вважають одним із найдосвідченіших наставників серед усіх українських команд.

- "Зоря" - "Динамо" - найбільш  рівна пара?   

- Так, погоджуюся. У "Зорі" є непогані футболісти, луганчани уже в першому весняному турі показали, що добре підготувалися. Киянам буде дуже непросто. Взагалі, в цій парі дуже ймовірною є несподіваний результат.

- У парі "Олімпік" - "Ворскла" шанси команд рівні, 50 на 50?

- Я вважаю, що 60 на 40 на користь "Ворскли".  Полтавчани більш майстерні. У донеччан, як показала їхня гра в чемпіонаті проти "Зорі", не усе гаразд. Тому перевагу віддаю "Ворсклі". 

- Наостанок про перенесений матч. "Чорноморець" в теперішньому стані здатен створити проблеми "Дніпру"?

- Ніхто не розуміє, що відбувається із "Чорноморцем". Якщо говорити по першому матчу 2015-го року, то є команда, яка б’ється, нав’язує боротьбу, є непоступливою. Як буде в іграх із більш майстерними суперниками – покаже час. Зараз у "Чорноморця" немає зірок, є молоді хлопці, які доводитимуть, що не дарма перебувають у команді елітного дивізіону. Жодних сумнівів немає, що рівень "Дніпра" значно вищий, це ж одна з найкращих команд України. Тому і шанси у дніпропетровців кращі, вони фаворити. Але я упевнений у тому, що "Чорноморець" дасть бій. Наскільки він буде продуктивним - покаже сама гра.

Розмовляв Василь Винниківський