УКР РУС

Гецко: Де в матчі зі Словаччиною були Ярмоленко і Коноплянка?

9 вересня 2015 Читать на русском

Автор першого гола в історії збірної України Іван Гецко в розмові з "Футбол 24" розніс в пух і прах вчорашню гру нашої збірної зі Словаччиною у відборі до Євро-2016.

- Усі сурмлять про обережну тактику Михайла Фоменка. Може, відсутність замін у матчі зі Словаччиною обумовлена тим, що Фоменко тримав на думці кращі показники серед третіх команд, де втрата одного очка надзвичайно небажана?

- Не думаю, що можна говорити взагалі про це "очко". Насправді стан команди вчора був неналежним. Нам потрібна була перемога, а ми робимо першу заміну нападника на 90-й хвилині, причому заміна була готова за десять хвилин до кінця! Я цього не розумію. Треба було намагатися штурмувати, знаходити свої моменти, але ми чомусь грали на утримання рахунку. Може, Фоменко насправді великий стратег і прийняв таку тактику, щоб вийти безпосередньо з третього місця, але я реаліст і в це мало вірю. Я чекав більшого від України. Хлопці у нас вже дорослі, з досвідом. Вони повинні були вийти і зіграти на всі сто. Але я не побачив повної самовіддачі і бажання.

- Чому тренери збірної завжди бояться варіювати тактику - чому не зіграти в два нападники, навіщо три номінальні опорники?

- Напевно, щоб зіграти внічию. Для мене загадка, чому ми не пішли ва-банк. Були всі передумови, щоб піти на ризик. Суперник за двадцять хвилин до кінця зробив всі заміни, а ми витримуємо щось, незрозуміло що. У нас же є хороші люди в атаці, але вони чомусь не потрапляють в обойму. І ми знову граємо в той футбол, який глядачам не подобається. І що важливо: результату все одно не добмваємось.

- Саме час говорити про натуралізацію Тайсона і Марлоса, чи у нас є Ярмоленко з Коноплянкою на флангах, тому безглуздо розмишляти щодо цього?

- А де вчора були Коноплянка і Ярмоленко? Ви їх бачили взагалі? Може, ми різні футболи дивилися? Коноплянка зіграв відсотків на сорок від своєї потужності. Про Ярмоленка взагалі мовчу. Без моментів. Ні створити, ні пас віддати. Гравці такого рівня повинні показувати певний рівень майстерності, але вчора такого не спостерігалося. Я б не став взагалі виділяти їх вчора. Вони не були найкращими на полі. Вони були такі ж сірі, як і всі інші. Але якщо інші виконують командні дії, то із цих двох попит особливий - вони грають першу скрипку в нашій команді. Не розумію я і того, коли говорять про якусь втому. Про що мова? Зіграли один тайм з Білоруссю, у другому - дурня валяли. Це наочно демонструє те, що команда вже готувалася до Словаччини. А що це за заяви, мовляв, словаки були свіжішими? Вони грали в той же день, що і ми, і грали на повну силу, билися до кінця з Іспанією. Чому Словаччина може грати через два дні на третій, а нам це затяжко? Якби словакам потрібно було перемагати, ми б побачили агресивну Словаччину з палаючими очима. Але в тому то й справа, що ми повинні були грати з палаючими очима, а цього не було. Навіщо нам плей-офф, якщо можна вчора було підтягнутися і спробувати вийти з другого місця. Прикро!

Валерій Пригорницький

Читайте також:

Найкраща серед третіх: за яких розкладів Україна може безпосередньо потрапити на Євро-2016

Опитування. Найкращий гравець збірної України у матчі зі Словаччиною