УКР РУС

"Герта" не зуміла переграти "Ганновер"

8 квітня 2016 Читать на русском

Берлінці в рідних стінах не подужали аутсайдера чемпіонату.

Попередній, 28 тур, обидві команди зіграли просто препаскудно. «Стара дама», яка поки ще третя, отримала п’ять «сухих» м’ячів від «Боруссії» з Менхенгладбаху, а «Ганновер» «з’їв» три голи від «Гамбурга». Відразу після цієї принизливої поразки весь тренерський штаб «96-их» на чолі з Томасом Шаафом, під чиїм керівництвом команда програла в чемпіонаті десять з одинадцяти матчів, подав у відставку. Нині з аутсайдером Бундесліги працює Даніель Штендель.

Колектив угорця Паля Дардаї будь-якою ціною прагнув реваншу за нещодавню ганьбу. А де іще, скажіть, берлінцям здобувати три очки, коли не з «Ганновером»? Не забуваємо також, що на п’яти «Герті» наступають Менхенгладбах з Леверкузеном. Нині для «синьо-білих» кожний заліковий бал на вагу золота. По правді зізнатися, відразу й не пригадаєш коли «Герта» востаннє брала участь в груповому етапі Ліги чемпіонів. Тепер ця мрія може обернутися реальністю.

Вочевидь тренер команди з Нижньої Саксонії, готуючись до пониження «Ганновера» в класі, з стартових хвилин випустив голеадора молодіжки клубу – 19-річного Ноа-Жоеля Саренрена-Базі. Дебют в Будеслізі для молодого вінгера! «Кому же, синок, забивати, як не тобі», – так нещодавно Володимир Кварцяний мотивував Артема Дудіка. Мабуть, щось схоже Ноа-Жоель почув й від Штенделя.

«Стара дама» виявилася не надто привітною, провівши швидкий гол. До слова, Ведад Ібішевіч «закинув» дев’ятий м’яч в німецькій першості. Здавалося, це початок розгрому «Ганновера».

Та недовго гуляв Берлін – поляк Собєх після класної передачі від Кійотаке пробив повз Руне Ярштайна – 1:1.

Під завісу першої половини гри за грубий фол ледве не нарвався на червону картку Саломон Калу. Ох, не просто прийшлося би столичним футболістам без свого найкращого бомбардира.

На 58-ій хвилині «Ганновер» вдруге шокував глядачів «Олімпіаштадіону» – це Мануель Шмідебах провів дебютний гол в сезоні.

На щастя для господарів, на 72-ій хвилині Калу не втратив свого гольового чуття. Результативний пас на нападника чи не першим дотиком до сфери після виходу на заміну здійснив Юліан Шибер.

У результаті нічиї берлінці набирають 49 балів, а «Ганновер» має в активі жалюгідних 18.

В наступному турі «Герті» їхати до «Хоффенхайму», після чого на Берлін чекають не команди, а справжні монстри: дортмундська «Боруссія», «Баварія», та й «Байєр» не можна назвати подарунком. Ось там і побачимо чи має «Стара дама» бійцівський характер.

Бундесліга, 29 тур

«Герта» – «Ганновер» – 2:2

Голи: Ібішевіч, 4, Калу, 72 – Собєх, 18, Шмідебах, 58