УКР РУС

Герта – Зоря: 5 головних підсумків матчу Ліги Європи

3 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" виділяє ключові моменти другої поразки команди Вернидуба у груповому етапі Ліги Європи.

1. Не схожі на себе

Матч на берлінському "Олімпіаштадіоні" Зоря розпочала у звичному ключі – надавши супернику можливість показати себе в атаці. І у львівському матчі з Гертою, і у Більбао, де був обіграний Атлетік, це ставало запорукою успіху української команди. Надійно відігравши у захисті, витримавши стартовий штурм, Зоря у середині першого тайму розпочинала серйозно відповідати.

Але цього разу щось пішло не так. Підопічні Вернидуба надто повільно переходили від оборони в атаку, грішили обрізками (фатальна сталася на 73-ій хвилині, коли Опанасенко організував другий гол Герти) або ж невлучними довгими передачами вперед. Далеко не завжди проходили фірмові забігання правим флангом від Олександра Караваєва.

Вернидуб: Це не найкраща наша гра, особливо якщо згадувати перший тайм

Палю Дардаю таки вдалося знайти протиотруту від тактики українського тренерського штабу. Знешкодивши козирі суперника, залишалося лише матеріалізувати свою перевагу в голи.

2. Зельке – злий геній

Герта дуже швидко повела в рахунку. Вже на 16-ій хвилині Деві Зельке ніхто не завадив переправити м’яч у сітку після подачі з лівого флангу атаки. При цьому провалилася уся захисна ланка Зорі, яка не зуміла втримати таранного форварда, не кажучи вже про те, щоб створити офсайдну пастку.

Гречишкін: Швидкий гол вплинув на гру

Власне, Сваток і Ко повністю програли свою дуель 192-сантиметровому молодому бомбардиру Герти. У штрафному майданчику Луніна він почувався, як у себе вдома. Тож дубль, який оформив Зельке після перерви, нікого особливо не здивував. А ще Деві забивав нам у Львові – справжній злий геній для Зорі. Дійсно злий – ви ж бачили його похмуру фізіономію.

3. БІТОНний футбол

Успіху Герти посприяв ще й арбітраж шотландського рефері Джона Бітона. Нічого крамольного шотландець не вчинив. Він просто судив так, як звик це робити у рідному чемпіонаті, де вітається жорстка боротьба, а картки виймаються з кишені лише в екстраординарних випадках.

Тому Бітон толерував штовханину, яку нав'язали німці. Особливо в цьому плані виділявся згаданий вище Зельке. Він відверто працював руками у боротьбі за позицію, гравці Зорі, схоже, виявилися до такого не готовими, і відлітали від форварда, наче від бетонної стіни.

4. Нульова реалізація

Попри гру, яка складалася не на користь Зорі, українці все ж мали кілька шансів, щоб збити пиху із Герти. У першому таймі небезпечно пробивав Луньов (повз ворота), був момент імен Юрі-Сухоцького-Сіласа. А після перерви гості навіть заволоділи ініціативою (чи то пак, господарі свідомо віддали м'яч, за що ледь не поплатилися). Гордієнко та Андрієвський змарнували вбивчі шанси – гра могла піти зовсім іншим руслом, якщо б вдалося з цього витиснути бодай один гол. У таких матчах, де моменти виникають зрідка, реалізація вирішує все.

Караваєв: Неможливо постійно грати через два дні на третій

5. Лунін – найкращий гравець Зорі

Вже який матч поспіль 18-річний Андрій Лунін – просто топ! Голкіпер Зорі увімкнувся в гру з перших хвилин, коли парирував удар Калу з близької відстані. А невдовзі класно потягнув у дальньому куті постріл Ессвайна. Упродовж матчу Лунін впорався із добрячим десятком небезпечних ударів Герти, вчасно виходив з воріт, а одного разу навіть зіграв а-ля Нойєр, вибивши м'яч головою за межами штрафного майданчика. Не по роках зріла гра нашого кіпера вже давно мала б привернути увагу тренерського штабу національної збірної України. Ну а вчора Андрій став найкращим гравцем Зорі – оцінка 7,9 від авторитетного WhoScored.

Його талант і холоднокровність можуть стати ключовими у двох завершальних матчах групового етапу. Попри поразку, Зоря зберігає реальні шанси на євровесну.

Сторінка автора у Facebook

Янг Бойз – Динамо: 6 головних підсумків матчу Ліги Європи