УКР РУС

Герой Стоїчков, рекорди Ширрера та Оуена як старт болючих провалів Англії: найшвидші голи в історії Євро

31 травня 2021 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

Доволі часто старт поєдинків доволі нудний, а особливо це стосується відповідальних матчів. Втім, так буває не завжди, і радіти забитому голу доводиться вже на перших секундах. Футбол 24 за підтримки "HLIBNY DAR" згадує найшвидші голи в історії Євро.

Дві хвилини після стартового свистка – не той час, коли очікуєш побачити взяття воріт. Але деякі футболісти виходили на матчі Євро настільки зарядженими, що назавжди залишилися в історії турніру.

Алан Ширрер, 1/2 фіналу Євро-1996, Англія – Німеччина – 1:1 (5:6 пен.), 2,14 хвилини

У півфіналі Євро-1996 збірну Англії, яка була господарем турніру, чекав важкий удар. Німці підходили до поєдинку настільки ослабленими, що Олівер Кан, який тоді був другим воротарем, мав шанс вийти у захисті.

Початок матчу теж вийшов на славу – Алан Ширер вже через дві хвилини після стартового свистка відзначився у воротах суперника та вписав своє ім'я в історію Євро.

Втім, подолати німецьку машину не так просто. Вже на 15-й хвилині Кунц вирівняв гру та вселив у своїх партнерів віру в успіх. Домашні трибуни гнали "левів" вперед, але скористатися безліччю нагод їх улюбленці не змогли.

Етапом раніше Англія у серії пенальті обіграла Іспанію, тож навіть у лотереї шанси були високі. Втім, Кьопке зумів відбити 6-й удар – невдахою став нинішній наставник Англії Гарет Саутгейт. Ширеру залишився титут найкращого снайпера турніру (5 голів), а от спогади про швидкий гол навряд чи дарують йому радість.

Вболівай за нашу збірну та насолоджуйся найкращими футбольними баталіями разом з "HLIBNY DAR"! Відчуй особливий смак перемоги разом із національним брендом, який поєднав у собі автентичні традиції та цінності України.

Майкл Оуен, 1/4 фіналу Євро-2004, Португалія – Англія – 2:2, (6:5 пен.), 2,25 хвилини

Швидкий гол став негативним тригером для збірної Англії у плей-оф Євро. Хоча матч проти Португалії – один з найкращих в історії турніру, а досягнення Оуена – його прикраса.

Вже на старті матчу Майкл після довгої передачі скористався помилкою захисників та красиво переправив м'яч у сітку. Здавалося, все пройде найкращим чином.

Але у другому таймі "леви" опинилися під пресингом та втратили перевагу – відзначився Поштіга. В додатковий час Руй Кошта навіть вивів португальців вперед, але Лемпарду вдалося врятувати команду.

І знову серія пенальті. Зірковий Бекхем в першому ж ударі "збив літак", але його стопами пішов і Руй Кошта. Героєм став голкіпер Рікарду – він "голими руками" взяв удар Вассела і сам забив вирішальний 11-метровий.

Хрісто Стоїчков, груповий етап Євро-1996, Болгарія – Румунія – 1:0, 2,27 хвилини

"Дербі Східної Європи" було довгоочікуваним та наробило багато галасу. Обидві команди двома роками раніше на чемпіонаті світу показали, що готові демонструвати найкращий футбол, тому фанати чекали матчу з нетерпінням.

Заряд передався легендарному форварду Хрісто Стоїчкову, який одразу повів команду за собою та "вбив" румунську команду лише за дві хвилини.

До завершення гри обидві команди створили багато моментів, але Стоїчков заслужив на те, щоб одноосібно ввійти в історію Євро. Ані Болгарія, ані Румунія стадію групового етапу Євро-1996 не пройшли.