УКР РУС

Герасим’юк: На Кварцяного не ображаюся

12 лютого 2012 Читать на русском

Про зміни в тренувальному процесі "Волині" із приходом на тренерський місток Анатолія Дем’яненка та про завдання лучан сайту "ФУТБОЛ 24" розповів футболіст команди Олег Герасим’юк.

- Олеже, як пройшов другий тренувальний збір вашої команди?

- Нормально, нам нічого не завадило виконати запланований об’єм робіт. На перших зборах, як завжди, займалися фізичною підготовкою. На других більше уваги приділяли тактиці. Анатолій Васильович багато з нами спілкується, пояснює своє бачення гри. У порівняні із нашим попереднім наставником – Віталієм Володимировичем, тренувальний процес суттєво змінився.

- Віталій Володимирович відомий тим, що давав своїм підопічним величезні навантаження. Мабуть, зараз навантаження не такі серйозні?

- Так, ви праві. Але я би не сказав що із Анатолієм Васильовичем Дем’яненком легко, при ньому теж чималі навантаження. Без них міжсезонні збори обійтися не можуть.

- А які ще зміни відбулися у "Волині" із приходом нового тренера?

- Усім відомо, що Кварцяний є дуже емоційною людиною, Дем’яненко спокійніший. Він спокійно вказує на помилки, розбирає ситуації, не підвищуючи голос. Анатолій Васильович на все реагує значно спокійніше, чим Віталій Володимирович.

- Не раз чув від футболістів "Волині" про те, що вони не ображаються на Віталія Кварцяного за його критику. Невже і справді нормально реагували на те, як тренер на всю Україну вас принижував?

- Говоритиму тільки за себе. Віталія Володимировича знаю з дитинства, так що уже давно звик до його поведінки. Можливо, це і добре, що людина усе, що думає про тебе, говорить прямо в очі. Кварцяний ж вказував на наші помилки, на те, що потрібно допрацьовувати. Особисто я на нього не ображався. Розумів Віталія Кварцяного, знав чого він хоче добитися.

- Не ображалися і тоді, коли на післяматчевих прес-конференціях він ганьбив вас?

- Безумовно, це було не приємно. Але ж Віталій Володимирович давав оцінку діям на полі, він говорив правильні речі.

- Олеже, це Анатолій Дем’яненко вас кликав у київське "Динамо"?

- Ні, в "Динамо" потрапив, коли киян тренував Йожеф Сабо. А Анатолій Васильович був помічником. А коли Дем’яненко став головним, я перейшов на правах оренди в "Арсенал". А згодом Анатолій Васильович мене кликав до себе в азербайджанський "Нефчі". В цій команді пограв півроку. Дем’яненко також там не затримався.

- Тож, ви достатньо добре знайомі із наставником і знаєте чого він вимагатиме від підопічних?

- Так, в цьому плані мені трошки легше. Анатолій Васильович знає мої можливості, а я його вимоги.

- Підозрюю ви самі собі не раз ставили це питання: "Чому не вдалося закріпитися в "Динамо"? Через молодість?

- Було багато нюансів. І молодість теж. Були і інші причини. Мене запрошував в "Динамо" Йожеф Йожефович, при ньому відіграв півроку, усе було нормально. А після його відставки на тренерському містку киян часто відбувалися зміни. Деякий час був Леонід Буряк, потім Анатолій Дем’яненко. Анатолій Васильович тоді відразу дав зрозуміти, що від нього очікують негайного результату, часу на інше у нього не має. Так я і далі грав на правах оренди в інших клубах. Що від мене залежало, я усе намагався робити по максимуму.

- Мабуть, шкодуєте, що не вдалося закріпитися?

- Звісно, прикро. Такий шанс був пограти у такому легендарному клубі...

- Йожеф Сабо теж є емоційною людино. Його можна порівняти із Віталієм Кварцяним?

- Ну, в принципі так, обоє є достатньо емоційними.

- Анатолій Дем’яненко уже розповідав вам про свої завдання у "Волині"? Мабуть, вони не обмежуються тільки цим сезоном?

- Справді, у цьому сезоні ми надто багато очок втратили. Весною Анатолій Васильович награватиме склад на наступний рік. За словами тренера, в наступному сезоні перед нами будуть поставленні серйозні завдання – боротимемося за Лігу Європи.

- Відповідно, у "Волині" буде жорсткіша конкуренція за місце в основі. Не боїтеся втратити своє місце на полі?

- Конкуренції не варто боятися. Вона тільки сприяє якісній роботі. Буду працювати із подвійним завзяттям.

- Тож, в історії "Волині" нова сторінка, яка якісно відрізнятиметься від попередніх?

- Так, безумовно. Відбулася зміна тренера, з’явилися нові керівники. Усе змінюється. В наших керівників є великі амбіції. Сподіваюся, що ми виконаємо завдання і Луцьк прийматиме єврокубки.

Розмовляв Андрій Захарчук